dijous, 22 de novembre del 2007

Nou llibre: La malaltia celíaca, pas a pas



1 de cada 100 persones pateixen la malaltia celíaca.
Un llibre de divulgació d’aquesta epidèmia silenciosa.
Més de 20 anys de recerca, d’estudi i de treballs epidemiològics avalen el treball de la Dra. Carme Farré i el Dr. Pere Vilar en el coneixement de la celiaquia, una malaltia que cada vegada afecta un nombre més gran de persones. Els nens no són els únics que la pateixen. Molts adults són celíacs però ho desconeixen.


Fins a la data, no hi havia al mercat cap llibre de caràcter divulgatiu que ajudés a conèixer les peculiaritats d’aquesta malaltia. De fet, la identificació del gluten com a determinant de la celiaquia és relativament recent i, per tant, els especialistes estan encara en ple treball d’investigació.

Per la concepció de la col•lecció, el contingut de l’obra havia de ser rigorós però també clar i entenedor. Tot i la complexitat de certs aspectes mèdics, calia evitar tecnicismes que dificultessin la lectura a un públic interessat en el tema. Era voluntat dels autors, al mateix temps, fer un manual atractiu per a tots aquells professionals de la sanitat que, per la novetat de la celiaquia, necessitaven informació sobre una malaltia que arriba sovint a les seves consultes.

L’obra, estructurada en deu capítols, presenta en primer lloc les claus generals de la malaltia. En segueix l’evolució històrica, la causa determinant: el gluten, quins en són els símptomes, com es diagnostica, els factors genètics, la necessitat de dur a terme una dieta per a curar- la i, finalment, les malalties associades amb més freqüència a la celiaquia. Acompanyen el text esquemes, gràfics, un glossari, adreces d’interès sobre institucions i entitats vinculades a la celiaquia i una bibliografia.

El bon coneixement de la malaltia celíaca i, en conseqüència, la realització d’una acurada dieta alimentària seran claus en la recuperació dels celíacs. La lectura del llibre de la Dra. Farré i el Dr. Vilar pot esdevenir una eina molt útil.

Fitxa tècnica del llibre
La malaltia celíaca, pas a pas
Dra. Carme Farré
Dr. Pere Vilar

ISBN 9788423683055
PVP: 10 euros
PVP sense IVA: 9,60 euros
159 pàgines
Versió en castellà