dilluns, 23 de maig del 2011

La implantació de la Llei del tabac contribuirà a evitar més de 700 morts anuals a Catalunya per tabaquisme passiu

Es calcula que la nova Llei contribuirà a evitar entre 700 i 800 morts per tabaquisme passiu que es produeixen cada any a Catalunya. D’altra banda, la Llei no ha afectat negativament l’activitat del sector de l’hostaleria. Al febrer hi havia 194.500 treballadors d’hostaleria afiliats a la Seguretat Social a Catalunya, un 2,3% més que al mes de gener. En termes sanitaris, aquestes persones són les més beneficiades per la nova Llei, ja que han deixat d’estar exposats al fum ambiental de tabac al lloc de feina.

La Llei 42/2010, de mesures sanitàries davant del tabaquisme, prohibeix fumar en tots els espais públics tancats (amb molt poques excepcions) i així s’evita l’exposició a l’aire contaminat pel fum de tabac. Salut ha habilitat una pàgina web específica amb informació sobre la normativa i retolació per descarregar:
http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir469/doc34779.html.

Durant el primer trimestre d’aplicació de la nova normativa, s’han fet 8.225 inspeccions i s’han rebut un total de 236 denúncies que els ciutadans han presentat als diferents registres de l’Administració. En un 11,4% dels casos que s’han inspeccionat, s’hi han trobat problemes en la retolació, mentre que tan sols en un 0,4% s’hi ha vist gent fumant.