dimecres, 4 de maig del 2011

350 persones reclamen de nou l'hospital comarcal

Segons informa el Diari Digital Cerdanyola.info, unes 350 persones participaven dissabte en una nova manifestació per reivindicar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, convocats per la Plataforma per la Sanitat Pública i de Qualitat.

Els assistents van sortir des de la plaça Pere Quart de Ripollet i de l’Abat Oliba de Cerdanyola i els dos grups es van reunir a l’alçada del CAP II, a la N-150, i van arribar fins a la fàbrica Redosa, on s’ha de construir el centre i on els esperava una trentena de veïns de Montcada i Reixac. La mobilització arriba en un moment en què, segons la Plataforma, el procés privatitzador de la sanitat pública “s’ha vist accelerat des de les darreres eleccions a causa del retall pressupostari receptat pel nou conseller, Boi Ruiz”. En aquest sentit, la manifestació també pretenia protestar en contra de la privatització i les retallades i per això el col·lectiu va demanar als presents que assisteixen el pròxim 14 de maig a una manifestació convocada a Barcelona en contra de les retallades, l’externalització

En nom de la Plataforma, Ignacio Barquín va expressar que “aquests anuncis sobre retallades, justificats amb la crisi, estan fent que la població cregui que no es pot fer res, hem de continuar reivindicant”. Per la seva banda, un portaveu de la Plataforma, Carles Escolà va llegir el manifest de la Plataforma davant dels assistents, un text que, entre d’altres, insta l’administració a que no es doni la gestió de la sanitat a entitats amb ànim de lucre, que no es justifiqui de cap manera l’externalització dels serveis i que s’escurcin les llistes d’espera, que no es desgravin impostos a qui paga una assegurança privada perquè “no volem una sanitat per a rics i una beneficència per a pobres” i que no s’implanti un sistema de copagament, taxes o tiquets moderadors per limitar l’accés de la població a la xarxa sanitària.

Ignacio Barquín, a més, va dir que “no fa falta gastar-se tants diners en sanitat perquè la sanitat espanyola és raonablement eficient per euro invertit”.Segons explica, “contra més benefici privat hi hagi menys euros invertits hi haurà per als usuaris i no volem que hi hagi privats que es beneficiïn d’això”. Barquín confirma que la Plataforma continuarà “lluitant” perquè està molt compromesa en la defensa de la Sanitat Pública.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va participar a la concentració i va manifestar-se en contra de les retallades del Govern de la Generalitat pel que fa als temes socials com ara la sanitat i l’educació perquè, segons explica, “entenem que hi hagi difcultats, però amb la salut no es pot jugar”.

Per la seva banda, a petició de l’organització, l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va prendre la paraula i va dir que “hem treballat tot el que hem pogut, hem estat els únics alcaldes –referint-se als seus homòlegs de Cerdanyola, Montcada i Reixac i Barberà– que ens hem entrevistat amb el conseller per parlar sobre la paralització de projectes i continuarem fent pressió”.