divendres, 25 de febrer del 2011

Ha mort Antoni Morral i Masià, un amic.

Antoni Morral i Masià, exregidor de CiU a l'Ajuntament de Cerdanyola i pare del que ha estat alcalde de Cerdanyola del 2003 al 2009, Antoni Morral i Berenguer, va néixer a Ripollet l’any 1930. Veí de Cerdanyola des de que tenia sis anys, Morral ha estat una persona íntimament lligada al món del futbol local i va desenvolupar la tasca de regidor d’Esports en el primer Ajuntament democràtic després de la II República. El funeral s'ha oficiat a l'església de Sant Martí avui a les 11.30h hores.
Antoni Morral i Masià va néixer a Ripollet, però ben petit va venir a viure a Cerdanyola, on la seva àvia tenia la merceria L’Estrella, a l’actual avinguda de Catalunya, al costat del bar La Vinya i a creuar de carrer del bar Salla, dos establiments ja desapareguts, com gairebé el poble de vinyes que el va veure créixer. En una entrevista feta a Cerdanyola Ràdio per al programa Gent de Cerdanyola, Antoni Morral recordava aquells temps de postguerra, marcats per la gana, que els duia a pispar raïm a Can Coll.

Uns temps de grisor dels que conservava el record d’una detenció absurda, en una Cerdanyola en la que quedava ben patent qui havia guanyat la guerra i no calia estar en política per ser víctima de l’arbitrarietat dels vencedors.

Antoni Morral era mestre d’obres, però la seva gran passió sempre ha estat el futbol. Ja de petit, quan anava al col·legi a Montcada, es quedava amb els diners que li donava sa mare pel tren i anava caminant fins la ciutat veïna per poder comprar-se la seva primera pilota. Primer va destacar com a jugador i poc a poc es va anar interessant per altres aspectes.

Finalment va decidir reunir un grup de gent també interessada en el món del futbol per crear el que seria la llavor del club de futbol de Cerdanyola, amb la intenció de tenir un equip propi que representés la ciutat. A partir d'aquí va ser un dels fundadors del Centre d'Esports Cerdanyola, un dels clubs que es van fusionar en l'actual Cerdanyola Futbol Club, en el qual figura com a soci número 1.

Regidor al 1979

L’any 1979, Antoni Morral va entrar a l’Ajuntament com a regidor per CiU. La seva dedicació estava cantada, seria l’encarregat d’encapçalar la regidoria d’Esports, des d’on es va encarregar de dotar la ciutat de camps de futbol i mirar de poder tenir un equip el més competitiu possible.

Antoni Morral i Masià va tornar a anar en unes llistes electorals l’any 2003 per tancar la candidatura d'ICV/EUiA que encapçalava el seu fill gran, Antoni Morral i Berenguer, que acabaria sent alcalde de Cerdanyola. Home de família, pare de tres fills i tres filles, estava casat amb la Paquita Berenguer i el seu germa Jordi és un reconegut compositor i director de coral local.

En la mateixa entrevista concedida a Cerdanyola Ràdio pocs mesos abans de morir, Antoni Morral es confessava un home feliç, envoltat i estimat pels seus, ben volgut per tots el que el van tractar i sempre amb el somriure del nen que acaba de penjar la pilota a la teulada del veí.