dimarts, 16 de novembre del 2010

NOMÉS 5 PERSONES AMB DISCAPACITAT SERAN A LES LLISTES PEL 28-N

La presència de persones amb discapacitat a les llistes electorals dels partits polítics catalans de cara a les eleccions del 28 de novembre és poc menys que testimonial. La representativitat política d’aquest col·lectiu, el 9% de la població catalana, és pràcticament nul·la. Des del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, s’ha pogut confirmar com partits com Partit Socialista de Catalunya, Partit Popular o Esquerra Republicana de Catalunya no tenen ni una sola persona amb discapacitat a les seves llistes, mentre que Convergència i Unió en té dues (David Bonvehí - N.23 llista per Barcelona i Josep Maria Llop – N.38 llista per Barcelona), Iniciativa per Catalunya-Verds compta a les llistes també amb dues persones amb discapacitat (M. José Vàzquez – N.73 llista per Barcelona i Montserrat Foraster – N.12 llista per Tarragona) i Ciutadans una (Nicolás F. Ortiz – N.57 llista per Barcelona).

Si prenem com a referència les dades estadístiques de les persones amb discapacitat de la Generalitat corresponents al 2009, 413.673 persones, és a dir, un 5,53% de la població catalana tenen reconeguda més d’un 33% de discapacitat (xifra que s’acosta al 9% si ens fixem en totes les persones amb discapacitat sigui quin sigui el percentatge d’afectació). Les persones amb discapacitat són, doncs, un col·lectiu molt important de la nostra societat. Cosa que no es reflecteix a les llistes electorals dels partits amb representació al Parlament on la seva presència és del 0,6 % (5 de 810 candidats).



Recordem que el COCARMI convoca una trobada amb les forces polítiques catalanes per avaluar com afronten en la seva agenda política i en els seus programes electorals els problemes del col·lectiu de persones amb discapacitat i malaltia mental. La cita tindrà lloc dijous 18 de novembre a les 18h a l’Auditori ONCE Catalunya, un espai amb cabuda per 385 persones que ompliran persones amb discapacitat i malaltia mental, professionals del sector, familiars i amics.