dimarts, 30 de novembre del 2010

Neix l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras


L’objectiu és fer d’aquest Institut un centre de referència mundial en la recerca biomèdica en l’àmbit de les hemopaties malignes i, en especial, de la leucèmia

Una part del l’Institut estarà al Hospital Clínic de Barcelona i l’altra estarà ubicada en el campus de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de constitució del nou Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, amb l’objectiu d’impulsar la recerca biomèdica i el desenvolupament de la medicina predictiva i personalitzada de les hemopaties malignes i, en especial, de la leucèmia.

A l’acte han assistit el Sr. Josep Carreras, en qualitat de president de la fundació privada internacional que porta el seu nom, la consellera de Salut en funcions, Marina Geli, el conseller en funcions d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, la rectora de la UAB, Ana Ripoll, el rector de la UB, Dídac Ramírez, i l’alcalde de Badalona, Jordi Serra.

L’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras estarà gestionat per una fundació de nova creació amb presència de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Privada Internacional Josep Carreras. En el patronat de la Fundació també hi són representats: la universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona.

El centre neix d’una iniciativa conjunta entre la Generalitat i la Fundació Internacional Josep Carreras, entitat fundada el 14 d’abril de 1988 pel tenor Josep Carreras, per tal de lluitar contra la leucèmia.

L’objectiu del Govern i de la Fundació Josep Carreras és que aquest institut sigui un centre de referència mundial en la recerca biomèdica, en l’àmbit de les hemopaties malignes i, en especial, de la leucèmia.

Amb aquest nou institut es pretén avançar un pas més cap a una recerca biomèdica de qualitat, en el marc dels objectius de salut del Govern, entre els quals destaca la lluita contra el càncer i les hemopaties malignes, que estan entre els grans grups de malalties causants de morbiditat i mortalitat.

El nou institut tindrà dues seus; una seu s’ubicarà en un edifici de nova construcció al campus de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona, en uns terrenys que han estat cedits per l’Ajuntament. Aquesta situació, al costat de l’Institut d’Investigació Sanitària Germans Trias i Pujol i d’altres centres de recerca, facilitarà la investigació i potenciarà el traspàs del nou coneixement obtingut cap a millores en la pràctica clínica, bé sigui en la prevenció, el diagnòstic o el tractament de les hemopaties malignes. L’altra seu s’ubicarà a l’Hospital Clínic, en el marc d’un projecte que inclou una ampliació i millora dels espais de recerca del Servei d’Hematologia.