dimarts, 30 de novembre del 2010

Jornada "Fem més visibles els problemes del sol pelvià a Catalunya"

El proper dia 1 de desembre de 2010, el Departament de Salud organitza la jornada “Fem més visibles els problemes del sol pelvià a Catalunya”. L’acte tindrà lloc a l’ Auditori de Caixa Fòrum de 9 a 14 hores.

El Departament de Salut ha impulsat diferents polítiques adreçades a millorar la salut de les dones. A Catalunya aquestes polítiques, expressades a través del Pla de Salut, el Pla d’ordenació maternoinfantil i de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i portades a terme pels serveis de salut, es nodreixen del coneixement basat en l’evidencia científica. Aquest coneixement es construeix a partir del flux continu d’informació que prové de diferents fonts.

La finalitat d’aquesta jornada és donar a conèixer, des de diferents perspectives, la gran repercussió d’aquests problemes en l’àmbit sanitari, social i econòmic així com en la qualitat de vida i el benestar psicoemocional de les persones que els pateixen. Durant la jornada es presentaran dades sobre la incontinència urinària en la població de Catalunya, resultats d’estudis específics sobre la incidència i els factors de risc d’aquest problema associats a l’embaràs, part i post part i sobre la prevalença de la incontinència urinària en dones adultes, adolescents i esportistes d’elit. També es tractarà de la importància de la prevenció, la detecció i l’atenció als problemes relacionats amb el sol pelvià, des de la perspectiva de l’experiència professional.

L’acte inaugural serà presidit pel Sr. Miquel Gómez Clarés, secretari d’Estratègia i Coordinació, acompanyat de la Sra. Dolors Costa Sampere, adjunta a la direcció general de Planificació i Avaluació i la Sra. Marisa Jiménez Ordóñez, directora de la Direcció Estratègica d’Infermeria; del Departament de Salut.

Aquesta jornada es realitza amb la col·laboració de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut.