dilluns, 22 de novembre del 2010

Catalunya Voluntària presenta el manual «Bossa de Pau per als joves catalans»

El manual és una «caixa d’eines» pensat per al treball diari de les entitats juvenils catalanes

Una caixa d’eines pràctiques que conscienciï els joves catalans en la Cultura de Pau. Aquest és l’objectiu del manual «Bossa de Pau per als joves catalans», que es presenta demà a les 18h a l’IEMed

El manual que inclou diversos jocs, tallers i mètodes de formació relacionats amb la pau i els drets humans va dirigit a les organitzacions juvenils catalanes per tal que puguin treballar amb els joves i crear una major consciència sobre la cultura de la pau i els drets humans. El material es presenta en forma de fitxes didàctiques que inclouen definicions, reflexions, i propostes de treball per abordar temes com conflictes, Pau, violència cultural, gestió de conflictes, diversitat cultural i construcció d’una cultura de Pau.


«Hem volgut aportar un material útil i senzill que ajudés als líders juvenils en la sensibilització de la Pau per als joves, a través de propostes dinàmiques i alhora divertides», declara Meghann Villanueva, directora del projecte. «La data de publicació, a més, coincideix amb el tancament de la Dècada internacional per a una cultura de pau i no violència per als nens i nenes del món 2001-2010 proclamada per les Nacions Unides i «Bossa de Pau per als joves catalans» ha volgut contribuir a la seva commemoració», afegeix.

El manual «Bossa de Pau per als joves catalans» impulsat per la Fundació Catalunya Voluntària amb la col·laboració de les entitats SCI-Catalunya, Escola de Cultura de Pau, Universitat Internacional de la Pau, CNJC i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) ha rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat.

La presentació del manual es farà en el marc d’una taula rodona sobre la cultura de pau en l’educació dels joves catalans on participarà el director l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia; el director general de l’IEMed, Senén Florensa; la professora del Màster d’Educació per a la Pau, Alicia Cabezudo; el president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Víctor Albert; un representat de la Fundació Cultura de Pau i la coordinadora del programa "Clam per la Pau" de la Fundació Catalunya Voluntària, Meghann Villanueva.

La Fundació Catalunya Voluntària té com a principal objectiu la promoció del voluntariat juvenil, l’educació per la pau, la solidaritat, els drets humans i la mobilitat dels joves, així com la internacionalització del treball de les entitats catalanes i la creació d’espais d’educació no formal.