divendres, 1 d’octubre del 2010

Tot apunt per les IV Jornades de Voluntariat


Les quartes Jornades de Voluntariat giraran entorn a l’aprovació del document sobre l’Agència Catalana del Voluntariat. Començaran divendres al matí i acabaran dissabte al migdia a la Casa del Mar de Barcelona.

Aquest divendres comencen les quartes jornades de voluntariat, que organitza la Secretaria d’Acció Ciutadana i que tindràn lloc a la Casa del Mar de Barcelona (c.Albareda, 1-13) fins dissabte al migdia. L’objectiu de donar a conèixer les línies de treball i recursos que s’han anat desenvolupant al llarg dels darrers anys i, per altra banda, donar a conèixer quins seran a partir d’ara els nous òrgans de l’associacionisme i el voluntariat.


Entre d’altres, es parlarà de les conseqüències que s’han derivat del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat (PNAV). L’edició d’aquest any girarà a l’entorn de l’aprovació del document sobre l’Agència Catalana del Voluntariat. Per això, durant les Jornades es duran a terme diferents tallers de debat. A més, també comptaran amb les presentacions del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, la Comissió de treball pel Congrés Europeu del Voluntariat 2011 i el llibre Bones pràctiques en actuacions comunitàries, cíviques i de voluntariat.

Si us voleu inscriure a les jornades ho podeu fer a través del correu electrònic jornades@xarxanet.org.
La inscripció és gratuïta i l’aforament limitat.

PROGRAMA

Divendres 1 d'octubre
9 h. Acreditació dels assistents i lliurament de la documentació.
9,30 h. Benvinguda i salutació als assistents a càrrec del Conseller de Governació i Administracions Públiques Jordi Ausàs.
9,45 h. Presentació de les Jornades i dels tallers sobre l’Agència Catalana del Voluntariat a càrrec del director general d’Acció Comunitària Xavier Garriga
10 h. Inici dels tallers sobre l’Agència Catalana del Voluntariat
16 h. Presentació del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya a càrrec del director general d’Acció Comunitària Xavier Garriga
17 h. Presentació del resum de les aportacions fetes als tallers del matí a càrrec de la Fundació Pere Tarrés
18,30 h. Finalització de la primera jornada de treball

Dissabte 2 d'octubre
10 h. Presentació del document de l'Agència Catalana del Voluntariat a càrrec del subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat Ramon Vílchez.
10,30 h. Presentació del Congrés Europeu del Voluntariat i de la Comissió de treball.
12,30 h. Presentació del llibre de Bones pràctiques en actuacions comunitàries, cíviques i de voluntariat a càrrec del director general d’Acció Comunitària Xavier Garriga.
12,45 h. Explicació del Llibre de Bones pràctiques en actuacions comunitàries, cíviques i de voluntariat a càrrec de Pau Vidal, de l’Observatori del Tercer Sector.
13,30 h. Cloenda de les Jornades a càrrec del Secretari d’Acció Ciutadana Josep Maria Civis.