dimarts, 19 d’octubre del 2010

Catalunya farà una ambiciosa recerca per al diagnòstic precoç de l'Alzheimer

L'Obra Social de la Caixa, la Fundació Pasqual Maragall i la Generalitat han signat un conveni per posar en marxa un ambiciós programa d'investigació sobre el diagnòstic precoç de l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. La Caixa destinarà 3,4 milions d'euros en aquest projecte, que preveu fer un estudi cognitiu i emocional d'abast estatal a 20.000 persones al llarg de la seva vida.


L'objectiu del programa, sense precedents a Espanya, serà obtenir informació científica sobre les característiques i l'evolució natural dels recursos cognitius i emocionals de les persones al llarg de tota la vida.

Concretament, els investigadors intentaran determinar la influència de tota mena de factors interns i externs -genètics, ambientals, socials i sociològics- en el benestar mental, així com desenvolupar intervencions per a la prevenció i millora de l'Alzheimer i dels problemes cognitius associats a l'envelliment.

El conveni que farà possible aquest projecte ha estat signat aquest dilluns pel president de la Fundació Pasqual Maragall, el president de la Caixa, Isidre Fainé, i el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells.