dimarts, 21 de setembre del 2010

La consellera de Salut inaugura l’Edifici Collserola, les noves instal•lacions de l’Institut de Recerca de l’Hospital Vall d’Hebron


La consellera de Salut, Marina Geli, inaugurarà aquest dimecres 22 de setembre, a les 10.30 h, les noves instal•lacions de l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Edifici Collserola.

Prèviament, a les 9.45 h, es convoca als mitjans de comunicació que estiguin interessats a prendre imatges de l’edifici i conèixer de la mà del seu director, el Dr. Joan X. Comella, els nous projectes de l’Institut de Recerca, així com les característiques de les noves instal•lacions. La consellera de Salut visitarà l’Edifici Collserola a partir de les 10.30 h, i en acabar la inauguració, cap a les 11.20 h, atendrà els mitjans de comunicació.

L’Edifici Collserola acull a més de 100 investigadors en els seus 2.500 m2, i complementa l’Edifici Mediterrània, les instal•lacions històriques de l’Institut de Recerca. L’expansió física, amb 16 nous laboratoris i infraestructures generals de serveis, arriba acompanyada d’una època d’expansió en els objectius de l’Institut. Un dels més importants és que l’Institut de Recerca actua com a centre coordinador científic de l’Estat Espanyol, conjuntament amb l’Instituto de Salud Carlos III, en el consorci europeu EATRIS. L’objectiu d’aquesta xarxa és unir els millors centres d’investigació traslacional en biomedicina europeus per tal de facilitar l’aplicació dels resultats de la recerca al tractament dels malalts. En la pràctica, ajudaria a desenvolupar noves vacunes, oferir als pacients serveis de medicina personalitzada, ampliar l’oferta de fàrmacs disponibles al mercat i innovar en teràpies avançades, com ara la teràpia cel•lular i gènica.