divendres, 9 de juliol del 2010

L´AVAN ESTRENA NOVA ETAPA AMB NOU PRESIDENT

L´AVAN engega una nova etapa pensant en creixement, assumint compromisos i prenent decisions per assolir nous reptes, amb l´il.lusió posada en la finalització del nou centre de Sabadell i el de Terrassa,.

Una nova etapa que necessita un nou model de gestió i noves cares que portin a l´AVAN a una entitat de referència dintre del tercer sector.
Una associació amb més de 17 anys d´història, amb quasi 1.350 socis arreu del Vallès i amb un Pla estratègic que contribuirà a facilitar la gestió de l´entitat, a fer-la més transparent i a ser més eficaç i eficient, necessita canvis estructurals que permetin i millorin aquest fort creixement.

A l´Assemblea extraordinària celebrada ahir, dia 8 al Casal Cívic del Pla del Bonaire de Terrassa, es va votar el nomenament del nou President de l´Associació, Vicenç Creus, per dimissió de l´anterior, el Dr. Miquel Aguilar, així com el nomenament de la nova sots-Presidenta Pilar Portolés i dos nous vocals de la Junta, Montse Nayach i Jaume Farrés. La nova Junta va voler agrair la tasca d´aquestes persones que han col·laborat desinteressadament amb l´AVAN i molt especialment a la labor feta pel Dr. Miquel Aguilar en el decurs d´aquests anys.

A l´assemblea es va informar dels objectius principals per aquest any i el proper, que principalment son els següents: refermar la filosofia AVAN, millorar la qualitat a l´organització, optimitzar i millorar els recursos, millorar la comunicació i per últim la gestió i construcció dels centres AVAN.

Per la seva part, el nou President de l´Associació, en Vicenç Creus, va fer un discurs on va deixar clares les intencions amb les que la Junta es compromet a treballar en aquesta nova etapa. Una època en que l´AVAN està a punt de celebrar la majoria d´edat i per tant d´assumir compromisos de més relleu públic. Va comentar el moment actual de maduresa de l´AVAN com a conseqüència d´un treball fet amb rigor i generositat per totes les persones que al llarg de la seva història han volgut implicar-s´hi. Una nova etapa que té un clar full de ruta: el Pla Estratègic de l´AVAN i on s´han de cumplir els seus objectius. S´ha d´assegurar la viabilitat econòmica de tot el que es faci i per últim va recalcar la voluntat d´ampliar complicitats amb tots els agents públics i privats possibles amb el convenciment que l´AVAN no és l´únic responsable de donar respostes però si el que pot col·laborar amb més institucions del territori i del sector per crear sinèrgies i optimitzar recursos.

Vicenç Creus i Soley, (Sabadell, 1945) Soci de l´AVAN des de fa més de 10 anys, és una persona reconeguda, amb un ampli bagatge professional i molt vinculada a empreses d’economia social. Ha estat Cofundador i President de la Lliga dels Drets dels Pobles. Director del Centre de Formació Ocupacional Vapor Llonch i gerent de CIPO (cooperativa que es dedica a l´atenció i a la inserció sòcio-laboral de persones amb discapacitat psíquica) durant 13 anys. Actualment també és col·laborador de la Fundació Privada Tutelar “Família o Societat” i patró de la Fundació Jaume Bofill.