dimecres, 30 de juny del 2010

Confessa't amb l'Anskar i guanya't el Mulla't!!!


El popular còmic cerdanyolenc, Anskar, participarà enguany activament al Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, sent una de les principals novetats d’aquesta nova edició de la campanya. Ho farà vestit de clergue explicant acudits a la carta a qui vulgui confessar-se amb ell al bar irlandès 1916.


En aquest local escoltarà a qui el visiti i l’obsequiarà amb acudits exclusius de la seva collita, en funció dels donatius que el feligrès faci al “raspall” del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. Seran miniactuacions a mida que es faran el dilluns 5 i el dimecres 7 de juliol a partir de les 22h.

La iniciativa Confessa’t amb l’Anskar i guanya’t el Mulla’t! és una activitat emmarcada en el Mulla’t 2010 que tindrà la seva activitat central d’aquesta jornada solidària l’11 de juliol. Ahir, però, es realitzava la tradicional foto de suport a la campanya a l’escenari del Teatre Ateneu.

El voluntari de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i dinamitzador de la jornada a la ciutat, Xavier Cases, agraeix la implicació dels que any rera any s’impliquen en aquesta iniciativa i avança com a principals novetats la desaparició de l’Altis com a piscina adherida a la campanya, degut al seu tancament, i l’actuació d’Anskar.

El còmic local, que ja ha participat en diverses ocasions amb altres iniciatives realitzades a Cerdanyola a favor dels afectats per esclerosi múltiple, augura unes miniactuacions molt divertides al 1916 Irish Pub i assegura que de la quantitat del donatiu dependrà la qualitat de l’acudit.

Altres col·laboracions

Altra actuació prevista dins la campanya serà la de l’Aula de Teatre de l’Ateneu com ja ve sent habitual. El grup oferirà petites actuacions humorístiques a les piscines adherides però el seu contingut és encara una sorpresa, segons assegurava una de les integrants de l’Aula, Lluïsa Blanca.

La responsable de comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple, Mercè Sancho, explica que el Mulla’t és una campanya de sensibilització a la que s’adhereixen més de 600 piscines de Catalunya. A Cerdanyola, durant el matí del dia 11 de juliol, a les diferents piscines del municipi es podrà comprar marxandatge de la iniciativa, fer un donatiu o nedar uns metres en solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia. Segons explica Sancho, tot el que es recapti es destinarà íntegrament a l’assistència dels malalts i a la investigació.

El voluntariat local de la Fundació Esclerosi Múltiple demana a tota la ciutadania que participi en aquesta iniciativa. A Cerdanyola en els darrers anys s’han organitzat activitats específiques dedicades al Mulla’t, com el FEM Monòlegs (show de monologuistes solidaris amb la Fundació) o la publicació del llibre Contes Coordinats, un recull de contes amb textos, entre d’altres, dels reconeguts escriptors Màrius Serra, Matthew Tree i Isidre Grau.

Per posar-se en contacte amb el voluntariat de la FEM a Cerdanyola es pot fer a través dels correus electrònics casespx@gmail.com o jorbabj@gmail.com.