dimarts, 29 de juny del 2010

Es posa en marxa la campanya del Mulla't


La tradicional fotografia de suport als afectats per esclerosi múltiple suposarà avui dimarts el tret de sortida a la campanya Mulla’t que culminarà el proper 11 de juliol amb una jornada de sensibilització i recaptació a les piscines del municipi. El voluntariat local de la Fundació Esclerosi Múltiple fa una crida a la ciutadania avui dimarts, a les 17h i al Teatre de l’Ateneu per plasmar el suport local a la lluita contra la malaltia.

El Teatre Ateneu ha estat enguany l’escenari escollit per realitzar la imatge de suport a la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple avui dimarts a les 17h de la tarda. El dinamitzador d’aquesta campanya a Cerdanyola i representant dels voluntaris de la Fundació Esclerosi Múltiple, Xavier Cases, fa una crida a la participació tant en la foto com en la jornada de l’11 de juliol. Segons Cases, cal demostrar, una vegada més, que Cerdanyola és una ciutat solidària.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és la participació d’una piscina menys, la del centre d’esports Altis ja que tancarà les seves portes el proper 30 de juny. La resta de piscines col·laboraran amb aquesta iniciativa. En elles s’instal·laran durant tot el matí els voluntaris de la campanya anotant els metres que la gent vulgui nedar com a símbol de suport cap als malalts i venent el material de marxandatge preparat per a la jornada.

Xavier Cases destaca la importància de recaptar diners en aquesta jornada ja que es destinen, en la seva integritat, als hospitals de dia de la fundació així com al centre d’investigació que s’ha instal·lat a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Cases també destaca la col·laboració del Grup de Teatre de l’Ateneu així com de l’humorista Anskar en el desenvolupament de la jornada del proper 11 de juliol donant un toc d’humor a la campanya que es realitzarà entre les 10h del matí i les 15h del migdia.

Xavier Cases insisteix en demanar el suport de tota la ciutadania al Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. Per connectar amb l’organització cerdanyolenca, podeu fer-ho a través del Facebook, buscant el grup Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple 2010, o bé adreçant un mail a Xavier Cases, casespx@gmail.com o Jordi Jorba, jorbabj@gmail.com.

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.