dilluns, 17 de maig del 2010

El Clínic comença les obres de deconstrucció de l'antic Parc de Bombers de Provença

El Nou Clínic ja ha engegat. Les obres de deconstrucció de l’antic Parc de Bombers situat al carrer Provença ja estan en marxa i aquest matí s’ha escenificat l’enderroc de part de la façana en un acte presidit per la Consellera de Salut, Marina Geli. Aquesta obra constitueix el primer pas del que serà al 2013 la nova seu de l’Hospital Clínic: l’Edifici Clínic – Provença, una ampliació que acollirà més i millors instal·lacions sanitàries integrades en el barri. En aquest solar s’hi ubicarà el nou servei d’Urgències, més ampli i confortable, amb 128 boxs; noves instal·lacions per als serveis d’Hematologia, Nefrologia, Oncologia i Urologia; i les últimes innovacions en diagnòstic per la imatge. Aquesta seu compartirà espai amb una nova caserna de Bombers, que donarà servei al districte. Aquestes obres signifiquen el primer pas pel que al 2020 serà el Nou Clínic, un hospital més accessible i amb serveis més a l’abast i més adequats a les noves necessitats dels ciutadans.


A més de la Consellera Geli, a l’acte d’aquest matí, que ha tingut lloc en la confluència dels Carrers Casanova i Provença, han assistit el Dr. Raimon Belenes, conseller delegat del Clínic i la Sra. Isabel Ribas, delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb representants de la direcció de l’hospital i personal sanitari i del Consell de Salut de l’Eixample. Cal dir que en aquesta fase, com en la resta del conjunt del projecte Nou Clínic, s’està actuant amb el màxim rigor per tal de minimitzar les molèsties al veïnat, i amb criteris de sostenibilitat en la selecció i tria selectiva de materials a peu d’obra. El pressupost de les obres de deconstrucció es de 358.440 € i està prevista la seva finalització per la primera quinzena de juny.

Amb aquesta nova seu de l’Hospital Clínic també es milloraran les prestacions de serveis garantint més confort tant per als professionals com per a pacients, amb una dotació de 112 llits per a malalts aguts, 32 punts d’hospitalització de dia i 23 places per a diàlisi. El seu disseny està pensat per tenir un baix impacte ambiental, afavorir una gestió eficient i incorporar els avenços tecnològics més sostenibles. Per tal de donar a conèixer el projecte del Nou Clínic, des de l’hospital s’està desenvolupant una políticade divulgació activa envers als veïns de l’Eixample Esquerra amb l’objectiu de que es familiaritzin amb la nova seu i les seves futures prestacions i avantatges assistencials.