dimecres, 21 d’abril del 2010

La Tortuga premiarà els comerços i restaurants amb locals adaptats


Reivindicació en positiu. Els integrants de La Tortuga volen premiar aquelles botigues, restaurants i bars de la ciutat que facilitin l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, al temps que l'Ajuntament anuncia converses per fer una ordenança sobre adaptació de locals que sigui pactada i beneficiï tothom. Associacions de comerciants i Gremi d'Hostaleria ho veuen amb bons ulls.

L'associació La Tortuga, Cerdanyola sense Barreres, ha posat en marxa la campanya Aquí si que puc que farà un reconeixement públic dels establiments comercials i de restauració que hagin adaptat els seus locals perquè siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. L'entitat busca potenciar la sensibilització de comerciants i restauradors davant els problemes d'accessibilitat. Teresa Ardèvol, presidenta de La Tortuga, admet que hi ha locals que són gairebé impossibles d'adaptar per les seves característiques arquitectòniques, però demana que comerciants i restauradors extremin la seva sensibilitat més enllà de les obligacions que marca la llei. Ardèvol, que demana a l'Ajuntament que incentivi les adaptacions dels locals, recorda les ocasions en què moltes persones han de comprar des del carrer per la impossibilitat d'accedir a un establiment comercial o de restauració.La campanya Aquí si que puc s'obria ahir amb la col.locació d'un adhesiu que reconeix l'accessibilitat del local al bar restaurant Ca l'Enric, al passeig de Cordelles, 2. Aquest adhesiu es lliurarà a tots els comerços i establiments de restauració que siguin adaptats. Juanjo Jiménez, un altre dels integrants de La Tortuga, remarca que l'entitat ha volgut fer una campanya en positiu, després d'haver realitzat altres iniciatives amb un caràcter més reivindicatiu.
Ordenança reguladora
La llei obliga a que un local de més de 100 metres quadrats d'ús públic –no de superfície total- estigui adaptat, però l'Ajuntament de Cerdanyola recomana que tots els establiments siguin accessibles en la mesura del possible, tot i reconèixer la dificultat que això comporta en els locals més antics.
La regidora de Desenvolupament Econòmic Local, Consol Pla, anuncia l'obertura de converses amb les entitats dels sectors implicats per arribar a un acord que permeti fer una ordenança municipal per aconseguir l'adaptació dels locals comercials i de restauració. Els representants de comerciants i restauradors acullen la campanya de La Tortuga de manera molt positiva i es mostren disposats a arribar a un acord sobre una ordenança reguladora.
En aquest sentit, Antonio Castro, responsable del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès a la nostra ciutat, destaca, però, que cal ser conscient que hi ha locals on gairebé és impossible fer l'adaptació per les característiques arquitectòniques existents.Regidora i representants dels comerços i restaurants de la ciutat indiquen que la redacció d'una ordenança reguladora es tractarà en la pròxima sessió del Consell Municipal de Comerç.