dilluns, 16 de novembre del 2009

Els flequers denuncien que es ven pa sense condicions sanitàries bàsiques

Front comú dels flequers de Barcelona per demanar més control en la venda del pa. Aquest dilluns el gremi de flequers de la ciutat i la província de Barcelona amb els sindicats CCOO i UGT denunciaran de forma conjunta que ja fa temps que diversos establiments venen pa sense les condicions sanitàries bàsiques. El president del gremi de flequers de Barcelona, Xavier Vilamala, ha explicat en declaracions al programa El Dia a la COM de COMRàdio que “la situació és insostenible”. Per això des del gremi es demana que aquests establiments també hagin de complir amb la normativa.


De manera conjunta, gremis i sindicats volen denunciar la proliferació d'establiments de venda de pa que no compleixen la normativa sanitària bàsica ni d'altres normes relatives a la comercialització del pa. El president del gremi de flequers de Barcelona, Xavier Vilamala, ha explicat en aquest sentit que s'ha arribat a una situació “insostenible”. Vilamala assegura que els flequers han de seguir una normativa cada vegada “més exigent” imposada de la Comunitat Europea i després en altres establiments es ven pa “de qualsevol manera”. Segons Vilamala aquesta pràctica “degrada el producte”, per la qual cosa des del gremi es demana més que no pas prohibir que es vengui pa en determinats establiments, que s'exigeixi vendre amb les mateixes condicions.

El president del gremi de flequers de Barcelona ha advertit que si l'administració no actua amb més contundència hauran de prendre mesures. Tot i això, si Vilamala ha descartat fer una vaga, ha apuntat a “sortir al carrer com surt tothom” per dir que “ja n'hi ha prou” i que l'administració actuï en aquests establiments com s'actua en els altres.

A més, segons el sindicat UGT, aquests establiments tampoc apliquen el conveni col·lectiu corresponent, el de fleques de la província de Barcelona, ni les normatives reguladores d'horaris. Vilamala, apunta també que aquesta pràctica de venda en altres establiments repercuteix en llocs de treball.