dilluns, 16 de novembre del 2009

Comença amb normalitat la vacunació de la grip A



Aquest dilluns ha començat amb normalitat la campanya de vacunació de la grip A en els centres d'atenció primària de Catalunya, segons ha informat la consellera de Salut, Marina Geli. La consellera també ha recordat que aquesta setmana ja poden rebre la vacuna els malalts crònics i el personal sanitari. Serà a partir de la setmana que ve quan es disposarà de la vacuna sense adjuvants que redueix els efectes adversos en embarassades.



El col·lectiu de pacients amb factors de risc i personal sanitari suposa el 20% de la població catalana, és a dir, 1,5 milions de persones, pel que Catalunya disposa d'1.514.270 dosis de la vacuna de la grip A i que han costat 10,5 milions d'euros.

La consellera Marina Geli ha insistit que la vacuna és “la mesura més efectiva per protegir les persones contra la grip A” i ha afegit que els efectes secundaris són “molt lleugers” encara que “el sistema sanitari està alerta davant possibles efectes adversos”.

Pel que fa a la recent mort de dues menors com a conseqüència de la pandèmia que en principi no presentaven factors de risc, Geli ha dit que “en un terç dels casos no sabem perquè el pacient és vulnerable a la grip A”. En aquest sentit ha afegit que dijous que ve es disposarà de l'anàlisi epidemiològica que oferirà dades sobre les causes de la vulnerabilitat d'aquests nens.

A hores d'ara, l'activitat gripal a Catalunya pel nou virus es manté amb una intensitat molt alta i una evolució creixent. Segons les dades actualitzades el passat dijous recollides pel sistema PIDIRAC (Pla d'Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya) la taxa d'incidència és de 483,77 per cada 100.000 habitants. La taxa, però, és superior en el grup d'edat d'entre 5 i 14 anys, on la grip està registrant una alta afectació.