dijous, 29 d’octubre del 2009

Primer Dia Mundial de la psoriasis



Aquest dijous és el primer Dia Mundial de la Psoriasis, una malaltia crònica i incurable que produeix lesions escatoses, engrossides i inflamades. S'estima que són prop d'un milió els afectats a Espanya, i la xifra arriba fins als 125 milions a tot el món. La psoriasi és la patologia cutània més corrent i alhora una de les que genera més incomoditats i problemes
Notícies relacionades
La psoriasi afecta a un 2% de la població, un terç dels quals tenen els primers símptomes de la malaltia abans dels 16 anys. Entre el 30 i el 40% dels pacients també acaben desenvolupant la temuda artritis psoriàsica. A banda de les molèsties físiques, la psoriasis disminueix la qualitat de vida d'alguns dels afectats per la malaltia i els problemes d'ansietats i les depressions són quadres clínics freqüents en malalts de psoriasi.
En aquest sentit, un estudi de la farmaceutica Abbot amb l'aval de l'Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV) i la Asociación de pacientes Acción Psoriasis apunta que set de cada deu persones amb psoriasis sent vergonya com a conseqüència de la seva malaltia, i un 53% dels afectats assegura que el trastorn ha tingut un impacte en la confiança en ells mateixos.