dimarts, 13 d’octubre del 2009

La Mostra de València projectarà un curt protagonitzat per actors discapacitats


Els protagonistes de la pel·lícula

La quadrilla invencible, un curtmetratge protagonitzat per un grup de persones amb discapacitat intel·lectual de la Residència de Vila-real, es projectarà en la Mostra de València-Cinema del Mediterrani.
El curt va ser gravat durant el campament d'oci organitzat per la Federació d'Associacions a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Comunitat Valenciana (Feaps CV) al Nadal del 2007-2008 a Benidorm i ha estat produït per Cinesin, una associació sense ànim de lucre creada a València que perseguix "unir el món del cinema com forma d'art i de teràpia, al món de les persones amb discapacitat, així com promocionar l'adaptació de l'audiovisual a les diverses discapacitats", ha apuntat Feaps.

Gravat durant un campament
Membres de Cinesin han participat diverses vegades com a voluntaris en els campaments que organitza Feaps, i en un d'ells es va aprofitar per a rodar el curt i adaptar tot el campament a esta activitat. Així, durant l'excursió a Benidorm es va dissenyar i va elaborar el vestidor i l'atrezzo en tallers, es van realitzar passes nocturns de pel·lícules de dibuixos animats i superherois, i es van prestar còmics per a la lectura, entre d'altres activitats.
La quadrilla invencible és un homenatge a les aventures de superherois, tot i que "amb un toc 'canyí'", subratlla Feaps. La producció ha estat dividida en cinc parts i un videoclip i es pot obtindre més informació en la pàgina web www.cinesin.net.