dilluns, 6 de juliol del 2009

Creu Roja organitza una visita a la Masia de Can Coll per a gent gran amb dificultats per gaudir de l´oci


Els usuaris i usuàries de teleassistència i d´altres serveis per a gent gran de l' Assemblea Comarcal de la Creu Roja Cerdanyola, Ripollet i Montcada van gaudir d´una jornada d´esbarjo a la masia del segle XVI

El passat dimecres dia 1 de juliol, amb motiu de l´arribada del bon temps, i per tal de fomentar la interacció dels usuaris i usuàries del servei de teleassistència per a gent gran, l´Assemblea Comarcal de la Creu Roja va organitzar una sortida a la masia de Can Coll. Es tracta d´una de les masies més grans de Cerdanyola, que va ser construida al segle XVI i va ser propietat de la família Coll i els seus hereus des-del segle XVI fins l´any 1928. Adquirida per la Corporació Metropolitana de Barcelona l´any 1987, actualment acull un dels centres d´Educació Ambiental del Parc de Collserola.

La ubicació privilegiada de la masia proporciona unes vistes espectaculars de tot el Vallès, des-de Sant Cugat, Montserrat, Sant Llorenç i el Montseny fins el Besòs. Molt a prop de la masia es va localitzar una necròpolis, possiblement de l'edat del bronze (1.800-1.200 aC.), formada per tres enterraments individuals en fossa.

Una desena de voluntaris i voluntàries de Creu Roja van recollir els usuaris de Cerdanyola, Ripollet i Montcada en un punt de Cerdanyola del Vallés i els van portar en autocar a la masia. També es va convidar membres dels casals de gent gran de les tres poblacions perquè s´afegissin a l´activitat. En total, van ser uns 33 participants que van gaudir de la visita acompanyats dels voluntaris i voluntàries, que els van explicar la història i evolució de la masia, i van aprofitar l´ocasió per conéixer-se millor entre ells. A més, es va oferir als assistents un tríptic informatiu sobre precaucions a tenir en compte per fer front a l´onada de calor, com és la necessitat de mantenir-se hidratat, procurar evitar les hores de més calor per sortir al carrer, caminar per l´ombra i protegir-se amb barrets i crema solar. A més, es va obsequiar als assistents amb mostres de protectors solars i vanos, molt útils per alleugerir els efectes de la calor. Posteriorment, es va oferir un pica-pica als assistents i es va iniciar el camí de tornada a Cerdanyola en autocar.

Tant els participants com els voluntaris i voluntàries es van mostrar molt satisfets per l´èxit de la convocatòria i pel desenvolupament de l´activitat, ja que van passar un matí molt agradable i enriquidor.

Aquest projecte ha tingut el suport de fons provinents de la donació voluntària del 0,52% de l´IRPF a fins d´interés social.