dilluns, 6 de juliol del 2009

Cerdanyola es mullarà diumenge per l´esclerosi múltiple


´Cerdanyola es mulla per l´esclerosi múltiple´. Aquest torna a ser el lema d´una iniciativa solidària i reivindicativa. I la ciutat torna a mobilitzar-se des de ja amb la fotografia de suport a aquesta iniciativa que es farà el pròxim 12 de juliol amb la participació de les 8 piscines públiques del municipi.

Les piscines del Parc Guiera, el Servei d'Activitat Física de la UAB, el centre cívic de Montflorit, la zona esportiva Fontetes, el pavelló de Can Xarau, el Casal de l'Esport-Altis, Flor de Maig i el Bosc Tancat participen un cop més en una nova edició del Mulla't per l'Esclerosi Múltiple. L'objectiu d'enguany: aconseguir el rècord de persones que es tiren simultàniament en una piscine. A les 12 del migdia del diumenge 12 de juliol.
El Mulla't és una activitat pensada per donar a conèixer la malaltia i per fer costat a qui lluita per atendre els malalts, ja sigui des dels Hospitals de Dia, o des del laboratoris, investigant-ne les causes per eradicar-la. La Fundació Esclerosi Múltiple, una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona l’any 1989, és l'organitzadora del Mulla't. L'entitat té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’esclerosi múltiple i destinar recursos a la investigació.
L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina és destruïda o malmesa, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des de i al cervell, s'interromp i aquest fet produeix l'aparició dels símptomes de la malaltia.
El grup local de la Fundació Esclerosi Múltiple ha començat a preparar el Mulla’t 2009. Dur a terme una activitat d’aquesta mena necessita dels suport de molts voluntaris i voluntàries, per la qual cosa fa una crida a tota la població perquè es mullin i el 12 de juliol es facin voluntaris del Mulla't 2009. L'Ajuntament de Cerdanyola s'ha adherit, per unanimitat en sessió plenària, a la celebració d'aquesta iniciativa i regidors de diferents grups han participat en la fotografia de suport a aquesta edició.Què faran els voluntaris La seva tasca serà explicar a tothom que vagi a les piscines què és la malaltia de l’esclerosi múltiple i quina és la tasca que fa la Fundació Esclerosi Múltiple, FEM, per atendre les persones que la pateixen. També s’encarregaran de vendre material de promoció fet amb el logo de la campanya – samarretes, braçalets, bosses, etc.. –, amb l’objectiu de destinar la recaptació a pagar, en bona part, els costos dels hospitals de dia i dels serveis mèdics i assistencials que la FEM ofereix a les persones afectades de la malaltia.
Qui vulgui ser voluntari/a del Mulla’t 2009 pot enviar un correu electrònic a l’adreça cerdanyolamullat@gmail.com o bé deixar-ho dit a la recepció de l’Ateneu. Caldrà que s’enviï, en una primera tramesa, nom i cognoms, així com telèfons i adreces electròniques de contacte. L’organització local del Mulla’t es posarà en contacte amb les persones interessades.