dijous, 7 de maig del 2009

L'OMS afirma que la grip nova pot afectar un terç de la població mundial

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que el virus de la grip A se segueix estenent i que "una estimació raonable" és que arribi a infectar un terç de la població mundial. El director general adjunt de l'OMS, Keiji Fukuda, ha dit que "això significa molta gent, i pot haver-hi molta gent que mori o sofreixi pneumònies severes" malgrat que ara com ara el virus sembla ser lleu. Ha agregat que "des del principi de la crisi hem dit que la situació evoluciona i que no sabem com ho farà, o si el virus es farà més perillós".



Ara com ara, l'OMS no recomana cap restricció en els viatges ni tampoc aconsella procedir al tancament de fronteres. Però sí indica a través d'un comunicat que, per prevenir la propagació de moltes afecciones contagioses com ara la grip A, “les persones malaltes haurien d'ajornar els seus viatges, i els viatgers de retorn que estiguin malalts haurien de buscar atenció mèdica”.

Ja hi ha 2.099 casos confirmats de grip nova
Fins a aquest dijous els casos confirmats de grip A arriben a 2.099 en 23 països, ha informat l'Organizació Mundial de la Salut. Un cop realitzades les comprovacions en laboratori, Mèxic ha notificat 1.112 infectats, els Estats Units 642 i Canadà 201, els tres països més afectats per la propagació del virus. El balanç de víctimes mortals és de 44, de les quals 42 s'han produït a Mèxic i dues als EUA.

A Europa, Espanya encapçala el llistat amb 73 casos confirmats de grip nova, seguida del Regne Unit amb 28.