dimarts, 5 de maig del 2009

L'Escola d'Art d'Olot suspèn les classes d'interiorisme per un possible cas de grip nova

L'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot ha suspès les classes de disseny d'interiors del primer curs davant la sospita que una alumna pot estar afectada per la grip nova, segons el director del centre. Aquest migdia, la consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que el número de casos confirmats per grip nova a Catalunya es manté en 17 i que tots ells han rebut tractament i ja han estat donats d'alta. Geli també ha explicat que hi ha un possible cas de contagi en un avió que ha aterrat aquest matí al Prat que venia de Nova York. El cas, però, no ha estat confirmat i el departament no donarà més dades fins a la tarda. L'avió, de moment, està retingut i s'han començat a fer proves als passatgers.


El departament de Salut ha indicat que el cas d'aquesta jove olotina està pendent de confirmació i que mentre no es coneguin els resultats, 15 companys de la jove i 5 professors que han estat en contacte amb ella han d'estar en quarantena; se'ls ha demanat que es quedin a casa seva deu dies, com estableix el protocol en aquests casos.
L'escola, que té 412 alumnes i 35 professors, continua oberta i que la suspensió de les classes afecta entre 70 i 80 alumnes, bàsicament per l'absència dels docents. Les mateixes fonts han indicat que, davant la proximitat del final de curs, el centre i el Departament d'Ensenyament han acordat allargar-lo deu dies, a partir de l'últim dia de classe, per recuperar les classes que s'han hagut de suspendre. La consellera ha volgut remarcar que la decisió de suspendre les classes ha estat de la direcció de l'escola i que en cap cas el departament ha ordenat el tancament de cap centre escolar.17 casos confirmats a Catalunya
La consellera de Salut, Marina Geli, ha informat que el nombre de casos de grip nova a Catalunya es manté estable en 17 casos confirmats i 29 sospitosos. La consellera també ha reiterat que menjar carn de porc no és perillós i ha avançat que s'han iniciat contactes diplomàtics amb Rússia per tal que no impedeixi la importació d'aquesta carn procedent d'Espanya.
Geli també ha informat que des de que es va tenir coneixement del brot de grip el telèfon de Sanitat Respon ha rebut 2.226 trucades. El dia punta va ser el 27 d'abril, amb més de 550 trucades, i que des de llavors han anat baixant.