dilluns, 4 de maig del 2009

La salut dels pares determina la dels fills


Un bon estat de salut mental del pare és determinant per al desenvolupament personal dels fills, especialment els nens, segons publica en un article la revista científica britànica 'The Lancet'. Fins ara, la salut mental dels fills s'havia relacionat tradicionalment a la personalitat de la mare -el primer model per al nadó-, però els autors de l'estudi creuen que s'ha subestimat el rol del progenitor.


Els nens que tenen un pare amb algun tipus de desordre mental són més propensos a patir ansietat o fins i tot diversos tipus de trastorns de personalitat, segons els professors de la Universitat d'Oxfors (Regne Unit) Paul Ramchandani i Lamprini Psychogiou. Els investigadors indiquen que si el menor té un pare alcohòlic pot patir en el futur dependència a les drogues o fins i tot arribar a convertir-se en un delinqüent.
A més, els adolescents els pares dels quals tenen un trastorn bipolar són més proclius a patir aquesta malaltia mental.
D'altra banda, els autors també afirmen que el comportament i la personalitat dels fills també poden influir en la salut mental dels pares, encara que per regla general aquesta transmissió es dóna en sentit invers.