dilluns, 11 de maig del 2009

187 candidatures opten als Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona, que es lliuraran a Sitges el 23 de maig

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, han presentat avui la Festa de la Comunicació, que aquest any es farà a Sitges el proper dissabte, 23 de maig, i han anunciat que el premi d'honor serà lliurat aquest any a Gonçal Mazcuñán i a Miquel Codina.



Un total de 187 candidatures, entre elles el programa de ràdio Espai Vital, s'han presentat a la 28a edició dels Premis de Comunicació Local, destinats a guardonar publicacions locals i comarcals, ràdios municipals, televisions locals, butlletins municipals, i iniciatives locals en l'àmbit de les TIC. La dotació econòmica total dels premis s'ha incrementat fins als 100.000 €. En l'acte informatiu d'avui, s'ha anunciat també que el Premi d'Honor serà lliurat aquest any a Gonçal Mazcuñán (Regió 7) i a Miquel Codina (El 9 Nou).

Antoni Fogué ha destacat «el paper que han tingut els mitjans de comunicació local en el procés de transformació que han viscut els pobles i ciutats en aquests 30 anys d'ajuntaments democràtics, amb la seva informació de proximitat».

De les 187 candidatures presentades, 48 corresponen al Premi Tasis Torrent de premsa local i comarcal, desglossat en dos apartats: iniciativa periodística o empresarial i treball periodístic d'un o més autors; 22 al Premi Miramar de televisió local, en dos apartats: programa de producció pròpia difós per una televisió local d'una població de fins a 50.000 habitants, i un altre, per una emissora d'una població superior als 50.000 habitants; 45 al Premi Rosalia Rovira de ràdio municipal en dos apartats: programa realitzat per una ràdio d'una població de fins a 15.000 habitants, i un altre d'una emissora de més 15.000 habitants; 45 al Premi Arrel de butlletins o publicacions periòdiques d'ajuntaments o entitats de govern local, en dos apartats, el primer per a les edicions en paper, i el segon per a les digitals; i 29 al Premi Innova de noves tecnologies en dos apartats: un destinat a premiar una pàgina web d'un ajuntament de la província de Barcelona o un mitjà de comunicació local de Catalunya; i l'altre per a una altra iniciativa comunicativa d'un ajuntament de la província de Barcelona o d'un mitjà de comunicació local de Catalunya en el camp de les TIC.

A partir d'avui es poden fer les reserves dels tiquets per a la festa, trucant als telèfons 93 402.20.94 o 93 402.21.04, o bé mitjançant correu electrònic, a l'atenció de Maria Luisa Alcorta o Maria José López. El preu del sopar és de 20 euros. Les reserves es poden fer fins al dia 21 de maig.