dimarts, 2 de desembre del 2008

La Fundació Autònoma Solidària celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats


Un acte central a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona va servir ahir per repassar algunes de les actuacions que, en matèria de discapacitats, ha portat a terme la universitat en els darrers 10 anys. L'acte s'emmarcava en la celebració a Cerdanyola del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat, la Fundació Autònoma Solidària va celebrar ahir un acte amb l’objectiu de donar a conèixer els resultats d’algunes de les actuacions que la Universitat Autònoma de Barcelona ha realitzat en els darrers anys, a través del Servei d’Atenció a la Discapacitat. L’acte va comptar amb la presència de la vicerectora, Mercè Unzueta, el cap d’Àrea de l’ONCE, Salvador Castañer, la directora de la Fundació Autònoma Solidària, Begoña Navarrete, i el gestor de la Unitat de Mobilitat de la UAB, Rafael Requena.

Unzueta va presentar els eixos de treball de la Fundació Autònoma Solidària i les actuacions que des del Servei d’Atenció a la Discapacitat s’estan duent a terme i que des del Rectorat sempre ha estat objectiu prioritari. La vicerectora recordava que aviat es compliran 10 anys de l’aprovació del Reglament d’Igualtat d’Oportunitats per a Persones amb Necessitats Especials. Es tracta d’un text modern en la seva concepció de la discapacitat i en el seu model d’integració; un text que, segons Unzueta, “guia a la Universitat Autònoma de Barcelona en matèria de discapacitats”.

De la seva banda, el representant de l’ONCE, Salvador Castañer, va presentar les polítiques de l’organització i la Fundació ONCE d’accessibilitat i de col·laboració amb les universitats, pel que fa a l’accés a la societat de la informació i les noves tecnologies. Un exemple en aquest sentit, és l’avenç aconseguit en l’interface dels telèfons mòbils per tal que les persones discapacitades visuals puguin enviar un SMS i accedir a aquest entorn tecnològic.

Molts avenços en els darrers anys

La directora de la Fundació Autònoma Solidària, Begoña Navarrete, va presentar els resultats de les principals actuacions dutes a terme en els darrers dos anys en el marc del Primer Pla d’Acció per a la Igualtat dels Estudiants amb Discapacitat, corresponent als anys 2007-08.

Finalment, Rafael Requena, va presentar l’eix específic Aconseguir l’Accessibilitat Universal al Campus de la UAB del Pla de Mobilitat, aprovat per part de la UAB i la Generalitat al novembre del 2008.

L’acte va finalitzar amb la interpretació del musical JOY, cançó tradicional Hebrea, a càrrec de la Mar Garriga, estudiant de l’Autònoma, i amb un passi de fotos d’alguns estudiants de l’Autònoma durant la seva jornada acadèmica.

A Cerdanyola els actes amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat continuaran el 12 de desembre amb un cinefòrum a l’Ateneu organitzat per l’Associació La Tortuga, Cerdanyola sense Barreres i Libremetrajes. A partir de les 21.30h es projectarà el film Va a ser que nadie es perfecto.