dimarts, 9 de desembre del 2008

El primer hotel per a pacients


Quatre hospitals impulsen la construcció d'un establiment per acollir les famílies dels nens que viatgen a Barcelona per rebre tractament mèdic


Els quatre hospitals catalans amb unitats més potents de pediatria, Sant Joan de Déu, Vall d'Hebron, Sant Pau i del Mar, han impulsat la construcció del primer hotel de Catalunya adreçat als pacients i els seus familiars. L'establiment, que tindrà un cost aproximat de 6 milions d'euros, estarà enllestit el 2010 i comptarà amb 60 habitacions i apartaments. L'objectiu és crear un espai d'acollida gratuït per als més de 4.000 infants que cada any s'hi desplacen fins a Barcelona amb les seves famílies per tractar-se algun tipus de malaltia greu.
Enllaços
Hospital de Sant Pau
Hospitall Vall d'Hebron
Hospital del Mar
Sant Joan de Déu
La iniciativa pretén oferir un espai on portar una vida el més normalitzada possible durant el temps que duri el tractament mèdic. En aquest hotel, que es construirà en un solar cedit per l'Ajuntament de Barcelona a la Ronda de Dalt cantonada amb l'avinguda Foix, els pacients comptaran amb espais més acollidors que als hospitals a un cost zero, la qual cosa suposarà un important estalvi per a moltes famílies que no poden afrontar les despeses de trasllat i d'allotjament.Centres de referència pediàtricaEls hospitals de la capital catalana han esdevingut centres de referència pediàtrica perquè ofereix tractaments mèdics d'alta complexitat. Cada any més de 4.000 nens de fora de Barcelona i mil de fora de Catalunya, en especial de les Illes Balears, Aragó i Canàries, es desplacen a la capital catalana per rebre tractament mèdic per malalties complexes com el càncer. A la ciutat ja hi ha entitats privades sense ànim de lucre que ofereixen allotjament a aquestes famílies, però la infraestructura actual és insuficient.


El president del patronat de la Fundació Casateva, creada per gestionar aquesta iniciativa, Manuel del Castillo, que és també director de Sant Joan de Déu, ha destacat que Barcelona seguirà així l'exemple de ciutats com Boston i Londres, on ja existeixen equipaments d'aquest tipus. A Espanya, Barcelona seguirà a la ciutat de La Corunya en la construcció d'un hotel de pacients, encara que en el cas gallec aquest està integrat en una residència sanitària, mentre que aquí s'ubicarà en l'entramat de la ciutat.