dimarts, 18 de novembre del 2008

La Federación Nacional d'Associacions de Malalts Respiratoris (FENAER) canviarà tabac per plantes i farà espirometries a la població


Amb motiu del dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), el dimecres 19 de novembre la Federació Nacional d?Associacions de Malalts Respiratoris (FENAER) durà a terme diferents activitats per conscienciar a la població d?aquesta patologia que afecta a Espanya a més de 1.200.000 persones.

Entre les accions que es desenvoluparan destaquen la realització d'espirometries gratuïtes i l'intercanvi de tabac per plantes. L'objectiu de la Federació és difondre i conscienciar a la societat sobre les malalties respiratòries i la importància del diagnòstic precoç. A més, els assistents podran obtenir material informatiu sobre la malaltia i complimentar un senzill test de detecció de l'MPOC .Podria ser MPOC?. Per tot això s'instal·laran unes carpes a diferents centres comercials (La Vaguada), Barcelona (El Triangle) i Granada (Neptuno) on els professionals metges i representants de la FENAER atendran a la població de 10 del matí a 8 de la tarda.

Aquesta activitat compta amb el suport de les companyies farmacèutiques Boehringer Ingelheim i Pfizer, en el seu compromís amb la lluita per l'MPOC i té l'objectiu de millorar la detecció i el tractament d'aquesta malaltia que suposa a Espanya 18.000 morts anuals.