dimecres, 9 de juliol del 2008

Marató de donació de sang de Cerdanyola

El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les
donacions de sang per aconseguir l’autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l’abril del 2002, ha estat la realització d’una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d’avui cada vegada son més les poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

Conjuntament amb l’Ajuntament de Cerdanyola, s’ha previst que el proper dijous 17 de juliol de 2008, de 10h del matí a 10h del vespre (ininterrompudament), es puguin realitzar donacions de sang a l’Ateneu. La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre els greus problemes que s’originen quan manca sang i captar nous i noves donants.
La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Posarem el màxim de facilitats (activitats i regals, espai lúdic per la mainada, ampli desplegament de mitjans, espai atractiu i cèntric, refrigeri atractiu, ambient agradable...) per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.