dilluns, 5 de maig del 2008

Segon comunicat de premsa del Departament de Salut sobre l'oli de gira-sol contaminat amb olis minerals

El Ministeri de Sanitat i Consum ha informat que ja està en condicions de garantir que tot l'oli de gira-sol que està a la venda als establiments de distribució, a partir d'avui dilluns 28 d'abril, no prové d'Ucraïna, per la qual cosa ofereix totes les condicions de qualitat i seguretat per als ciutadans.
El passat 24 d'abril l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va comunicar pel Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), que França havia detectat oli cru de gira-sol, procedent d'Ucraïna, contaminat amb olis minerals.
L'oli cru de gira-sol afectat s'havia distribuït a diversos països europeus (Alemanya, França, Grècia, Holanda, Itàlia i Espanya). El Departament de Salut de la Generalitat es va posar en contacte, des del primer moment, amb les empreses del sector a Catalunya per supervisar la retirada d'aquest oli contaminat.
El Departament de Salut, per mitjà de l'Agència de Protecció de la Salut, ha identificat 125 tones d'oli cru de gira-sol presumptament contaminat per olis minerals en una empresa de Sils (Gironès). A l'Estat espanyol s'han detectat 15.600 tones d'oli contaminat.
Els inspectors de l'Agència de Protecció de la Salut es van personar el dia 24 d'abril a la indústria T-500 Puratos de Sil, on van comprovar que aquesta havia adquirit a una empresa francesa 125 tones d'oli cru de gira-sol que podia estar contaminat per olis minerals. L'empresa va facilitar les dades de distribució dels productes elaborats amb oli cru de gira-sol afectat i va demanar als seus clients la immobilització i el retorn de les partides afectades.


Generalitat de Catalunya