dijous, 29 de maig del 2008

Investiguen un nou tractament pel càncer d’ovari

L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (el Barcelonès) és un dels gairebé 150 centres sanitaris a nivell europeu que treballa en la investigació d'un nou tractament pel càncer d'ovari i ho fa amb la participació del Grup Menarini. Es tracta d'un medicament inmunològic, similar a una vacuna, que permetria a les pacients no haver de seguir cap tractament després de la quimioteràpia per evitar que els tumors tornin a aparèixer.

L'estudi es realitza a 147 hospitals d'arreu d'Europa, sis dels quals són catalans, entre ells l'Hospital Germans Trias i Pujol. Als treballs es preveu la participin més de nou-centes pacients que han estat operades i que han seguit un tractament de quimioteràpia. El que fa aquest medicament és intentar bloquejar la substància CA-125, que és una de les que provoca la malaltia, segons ha explicat la cap de recerca clínica de Menarini, Isabel Paredes. Assegura que el producte és una mena d'anticòs que actua com una vacuna i que administrat a malaltes s'en estudia ara l'evolució per saber si el pot allargar temps de supervivència de les pacients.
Cada any es registren més de tres mil casos de càncer d'ovari a tot Espanya, el que fa que aquest sigui el sisè tumor més recurrent en les dones. Actualment l'estudi clínic es troba en fase de reclutament de pacients i els responsables esperen tenir resultats positius ben aviat. L'estudi es duu a terme a set països del que en participen fins a 150 hospitals i centres especialitzats en oncologia, a nivell espanyol són 19 els serveis d'oncologia que en formen part, entre ells Can Ruti.