dijous, 24 d’abril del 2008

Salut estudia fórmules per emparar els metges que practiquin avortaments tardans

El Departament de Salut està estudiant fórmules per emparar als metges que practiquin avortaments més enllà de la 22ena setmana, sempre i quan es detectin malformacions greus en el fetus. Ara, molts metges es neguen a fer aquest tipus d'intervencions perquè no estan prou protegits legalment.


Detectar malformacions greus al fetus després de la setmana 22 no és freqüent però a Catalunya hi ha una cinquantena de casos cada any. Aquestes dones, si volen avortar, només es poden acollir al supòsit de risc psíquic per a la salut de la mare.

Per donar seguretat jurídica, tant a les dones com als metges que practiquen aquest tipus d'avortaments, Salut vol establir un comitè de professionals que analitzi cada cas individualment i prengui una resolució conjunta. A més, ja demanat un dictamen jurídic perquè els experts en dret es pronunciïn.

Assumpció Benito, directora general de Recursos Sanitaris de la Generalitat, en unes declaracions a TV3, ha explicat que aquestes mesures, juntament amb la guia assistencial que vol fer el Govern català, “aportarà la seguretat al professional per poder dur a terme la solució més correcta en cada moment”.