dimecres, 13 de desembre del 2006

I Congrés Català de Dona i Salut Mental


Els dies 14 i 15 de desembre tindrà lloc el I Congrés Català de Dona i Salut Mental, que aplegarà destacats especialistes per debatre sobre els principals trastorns mentals que afecten les dones.
L'esdeveniment està organitzat pel Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental, i compta amb la col·laboració del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB.

La diferència de gènere vers els diversos trastorns mentals ocuparà una gran part del debat en aquest primer congrés, que acull UAB-Casa Convalescència (Sant Antoni Maria Claret 171, Barcelona). En la primera jornada s'abordarà aquesta relació i es tractaran, entre d'altres, les diferències de gènere en esquizofrènia, en el trastorns afectius i en el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat. Tindrà lloc també una conferència sobre "Les dones i la ciència", a càrrec de Flora de Pablo, presidenta de l"Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues.

La segona jornada estarà dedicada als trastorns mentals específics de la dona -com ara la depressió postpart o la relació entre esterilitat i estrès- i a la diferència de gènere en el tractament del tabaquisme i el consum de drogues. Maria Luisa Figueira, cap del Departament de Psiquiatria de la Facultat de Medicina de Lisboa, impartirà una conferència sobre "Gènere i Trastorn Bipolar".

El congrés també comptarà amb tallers entorn a dues problemàtiques amb molta incidència en la població femenina: els canvis de rol i l'aparició de psicopatologies en la dona immigrant i la detecció de la violència de gènere en diferents àmbits sanitaris (medicina, infermeria i psicologia).

La inauguració del congrés comptarà amb la presència de Sara Berbel, presidenta de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya. Gemma Carcia-Parés, presidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, serà l'encarregada de cloure aquesta primera edició. A l'acte de cloenda és prevista l'assistència de Marina Geli, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquest I Congrés Català de Dona i Salut Mental està organitzat pel Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental, de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, i compta amb la col·laboració de la Societat Catalana de Medicina Psicosomàtica i el Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB.

Més informació:http://www.gtrdsm.cat/