dimecres, 13 de desembre del 2006

Investigadors de la UAB elaboren un nou pa sense gluten

Cartell del Dia Internacional de la celiaquia 2006
extret de la plana web www.celiacscatalunya.org

El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA) ha creat el producte a partir d’una nova proteïna desenvolupada per Uxafarma


Investigadors del Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA), de la UAB, han desenvolupat, per primer cop, un pa amb un 0% de gluten que supera amb escreix la qualitat dels productes actuals per a celíacs. El producte ha obtingut un 100% d’èxit a les proves realitzades i serà presentat el dijous 14 de desembre, a les 11,30 h. a la Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària de la UAB (Bellaterra, Cerdanyola del Vallès) pel professor Buenaventura Guamis, director del CeRPTA, Israte Normahomed, investigadora del CeRPTA, i Alberto Puerta, director general d’Uxafarma.

Els investigadors es van plantejar l’aplicació d’una nova proteïna desenvolupada per l’empresa farmacèutica Uxafarma per sustituir al gluten que, a més de conferir a la massa propietats similars a les masses amb gluten, aporta un valor afegit en tenir un valor biològic elevat i ser un producte vegetal. El resultat de l’aplicació de la proteïna incrementa el valor nutricional del producte, augmenta la seva vida útil i li confereix una textura similar al pa tradicional.