dijous, 26 d’octubre del 2006

RESUM PROGRAMA 11-10-06

Comencem el programa celebrant l'aprovació de la llei de dependència. Tema de caire fonamental que tracta la Gemma Moncho dins de la Editorial del dia.

Un cop feta la editorial, ens calcem les botes i el barret i comencem el programa amb blues. Parlem amb Oriol Carbonell, president del festival internacional blues de Cerdanyola, ell ens comenta les novetats d'aquest any. Per dijous 12 d'octubre Helen Carter, per divendres Charmaine Neville Band, dissabte 14 Barbecue & blues amb la Cerdanyola Big Mama, Mr Hurricane Band, Nash i Sol Lagarto, al parc del Turonet a les 12.00 h. El mateix dia pero a les 22.00 h i al pavelló d'esports un dels plats forts del festival, Ike Turner & The Kings of rhythm. A les acaballes del festival, no podia faltar la presencia d'una gran estrella d'estil i cultures de tot el planeta, Cheikh Lo. Per un altre costat la banda de Roy Paci & Aretuska marcaràn el final del Festival. Un festival internacional de blues portat en tot moment per l'Oriol Carbonell, el seu president, que done un sentit a la recent aprovada Llei de dependència i autonomia personal.Ell va en cadira de rodes.


El programa continua i ens disposem a parlar amb Jordi Tudela, coordinador del comitè català de representants de minusvàlids (COCARMI). El Jordi ens comenta que Cocarmi es felicita per les millores d'accessibilitat anunciades al metro de Barcelona, però adverteix que encara queda molta feina a fer, que es redacti i es comenci a aplicar un nou codi d'accessibilitat per facilitar l'accés als recursos i serveis existents en la societat sense cap exclusió abans d'acabar el 2007. Altrament ens parla de la taula rodona que es va dur a terme entre partits polítics i COCARMI.

Parlem de malalties cròniques i més concretament de l'alzheimer.Malalts d'Alzheimer treballaran amb gossos per pal·liar els efectes de la malaltia Aquest titular extret del diari digital la malla, guarda relació directa amb la següent entrevista a Montserrat Porter, regidora de sanitat de Salou. En aquesta entrevista realitzada per la nostra companya Mª José Ruiz, queda demostrat que les teràpies amb animals són beneficioses en el tractament de determinades malalties. En el cas que ens ocupa, a Salou, es beneficia tant el malalt com l'animal, que en la major part dels casos estava abandonat. Així, gràcies a aquesta iniciativa els afectats per la demència senil gaudiran d'una via més per millorar aspectes físics, emocionals i socials derivats de la malaltia. Segons un acord entre el consistori i el refugi municipal L'ultima llar, alguns dels gossos que siguin abandonats es traslladaran regularment a l'associació de familiars d'Alzheimer. Tots els gossos que participin en el projecte seran lliurats en adopció a famílies d'acollida.

Es el moment de realitzar la roda informativa entre emissores. Comencem amb Cerdanyola Ràdio i el seu cap d'informatius Xavier Poza que ens explica que la campanya de vacunació de la grip a Cerdanyola comença en retard, a partir de la segona quinzena d'octubre pel canvi de composició de la vacuna. A Barberà del Vallés, el David Rua, ens informa que a Barberà ja hi ha més de 76 persones amb aparells de teleasistencia aquest servei permet la comunicació directe entre persona i centre d'atenció sanitària, l'objectiu de la teleasistència es disposar de la assistència necessària i urgent només prement un botó i permet mes llibertat a malalts i familiars. El servei es complementa amb una U.V.I mòbil. Coneguem que ens explica Toni Miralles des de Ripollet -- L'Ajuntament de Ripollet i ambulàncies Egara estan en tractes per la possible cessió d'un terreny per a poder aparcar les ambulàncies, a canvi la empresa col·laborarà en la assistència sanitària de diversos actes culturals i esportius a la ciutat. El passat divendres es van lliurar els 20.000 euros de la campanya del tsunami a la Fundació Vicenç Ferrer. Per últim saludem a la Sílvia Díaz una coneguda companya de feina i nou vinguda a Montcada Ràdio, ella ens explica que a Montcada tindran una residència i un centre de dia. És una bona noticia per la població que portava molt de temps reclamant-la.

Es el moment de conèixer amb la Meritxell Aimerich, que és i com funciona la Ong Barcelona Voluntària. Meritxell parla amb willie Helmo Genovese, de Sicília, voluntària del voluntariat europeu de la ONG. Ella està ficada en un projecte per a nens que usa a persones amb discapacitat per a tirar endavant els projectes posats en marxa. Si esteu interessats en participar, us podeu posar en contacte amb la ONG mitjança'n el telèfon 93.4124493 o consultar el web www.barcelonavoluntaria.org Parlant de solidaritat, es el moment d'escoltar a Xavier Roldan que ens fa una definició molt interessant de solidaritat.

Es el moment de les planes web amb Meritxell Aimerich: www.apps.es (federació catalana pro persones amb retard mental) www.edfef.org (fòrum europeu de les persones amb discapacitat) www.Implantecoclear.org (web medica coclear) per últim www.redmcd.org (web de dones amb discapacitat).

Mica a mica arriba l'oloreta que porta la Teresa Diviu amb la cuina adaptada.Avui escudella i carn d'olla.Els ingredients son: Api, Porro, Pastanaga, un os d'espinada, un os de vedella, dues cuixes de pollastre, quatre mandonguilles de vedella i quatre de pollastre, 4 patates i dos-cents grams de cigrons.Rentem les verdures i les pelem, les afegim a l'aigua bullint amb l'os de espinada i l'os de vedella i afegim les potes de pollastre. Deixarem bullir aproximadament una hora i afegirem les patates, les mandonguilles i els cigrons i ho deixem 30 minuts més. Passat el temps ho enplatarem i servirem.
Bon profit.

Fins aquí l’Espai Vital d’avui, la setmana que bé hi tornem.