dijous, 26 d’octubre del 2006

PROGRAMA 18-10-2006

Comencem el programa d'avui amb la editorial del dia que ens porta la Gemma Moncho. La editorial ens parla del vot secret per a invidents i la no aprobació per la J.E.C.

Ens posem en contacte telefònic amb Jose Angel carrey, ell es el vicepresident de l'associació catalana per la integració del cec. De fet la ACIC va emetre un comunicat de premsa en el que expressa la total indignació davant la resolució dictada per la junta electoral Central JEC en relació al vot secret per a in-vidents. Un any més i tot i la proposta d'aplicar el mètode Suec, els invidents no podran votar en igualtat de condicions aquests propers comicis.

Per escoltar l'entrevista, punxeu aquí

Tot seguit, Maritxell Aymerich ens presenta un nou espai per donar a conèixer a persones amb diferents tipus de dis-capacitat. Com es mouen, en que treballen i el grau d'acceptació de la malaltia, són algunes de les preguntes més freqüents. Aquesta setmana ens acompanya Teresa Giménez, advocada del servei jurídic de la administració pública, té 27 anys i és in-vident. Ens explica el dia a dia de la seva professió i les reaccions que provoca quant els clients accedeixen al despatx per primer cop.

La Federació Catalana de Voluntariat Social ha obert una bossa de voluntariat en linea.Jordi Jorba parla amb Martí Valls, voluntari de la federació, que ens explica com funciona la bossa de voluntaris i la utilització que fan d'ella les més de 350 associacions que hi són apuntades a través de la seva web www.federacio.net . De moment aquesta plana web ja té una gran acceptació dels internautes.

El repàs de les últimes noticies sanitàries del Vallés occidental, ens les comenten les diferents emissores municipals que fan Espai Vital. A Barberà, David Rua, comenta que el departament de serveis socials de l'Ajuntament, rebrà més suport de la Generalitat per al desenvolupament de nous projectes com assistència domiciliaria, el suport a la gent gran, a famílies nombroses, famílies des-estructurades i atenció a persones dis-capacitades.A Montcada, la Sílvia Díaz, ens diu que s'inaugura el primer parc de salut de la població.Aquest parc, ple d'aparells de gimnàstica, pretén que les persones grans facin exerciciPer últim a Cerdanyola, Mònica Gonzàlez, comenta que el Cap 2 ha posat en marxa un programa de prevenció del càncer de coll uterí. Aconsellen des del centre d'atenció primària que per prevenció les dones han de fer-se una prova que consisteix en una citologia cada tres anys per descartar la presencia de cèl·lules canceroses.

Seguim endavant i escoltem les novetats sanitàries curioses de la ma de Manel Ibarro que ens parla dels nous planells per desplaçar-se a peu, en bicicleta o en transport públic per la ciutat de Barcelona. Si voleu disposar dels plànols, visiteu la següent web www.bcn.cat .L'Ajuntament de barcelona a posat en marxa un pla de barris per a suprimir les barreres arquitectòniques dels comerços de la ciutat. Ara no només es podrà tenir comerç accessible a la gran superfície sinó també al petit comerç, o això es el que pretén l'Ajuntament de Barcelona.Per a mes informació podeu trucar al 93-4132808 o visitar el web www.bcn.es/accesible . Per últim, el parc de jocs infantils del parc de la ciutadella, es el primer accessible integrat que s'estrena a Barcelona. Aquest potencia els jocs de taula, manipulació i els que comporten experiències sensorials. Els poden usar tant nens amb problemes de mobilitat, com sense.

Coneguem quines son les webs curioses amb Maritxell Aimerich:
http://www.xarxanet.org/ , http://www.forovidaindependiente.org/ , http://www.fcpconline.com/ , http://www.fvo.es/

Acabem el programa amb la cuina adaptada de la Teresa diviu, avui botifarra amb rovellons: Netegem els rovellons i els assequem amb paper de cuina, els posem a una paella al foc amb la botifarra al damunt fins que agafi un color blanc (10 minuts) punxem la botifarra i aprofitem el suc que treu per barrejar amb els bolets. Tot seguit tallarem un all i una mica de julivert a troc-ets molt petits i ho afegirem a la paella. Bon Profit, fins la propera setmana.