dissabte, 28 d’octubre del 2006

PROGRAMA 25-10-2006

Comencem el programa amb la editorial del dia de la Gemma Moncho. La Gemma ens parla d'una iniciativa que grava els bitllets d'avió per tal implicar-nos en el Banc de Medicaments.Una bona iniciativa per ajudar els altres.

Parlem amb Manolo Martínez, coordinador de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet. Ell ens explica la funció que compleix Creu Roja com a ONG. No participa en el transport sanitari, però sí en diferents projectes de la diputació de Barcelona. Entre ells la Teleassistència i informació per Internet de tots els seus serveis. Per escoltar l'entrevista, cal punxar aquí.

La Regidora i la tècnica de serveis socials de Cerdanyola, Montserrat Puig i Carme Espuña, ens parlen de la segona diada de la discapacitat a Cerdanyola. Aquesta diada comença el 27 d'octubre i acaba el 2 de novembre. El programa de la Diada es el següent: Divendres 27 d'octubre Teatre "Protagonistes Nosaltres", dissabte 28 d'octubre al matí activitats esportives a càrrec de les entitats de la ciutat al Parc del Turonet. Trabucaires, castellers i activitats esportives com Bàdminton, Bàsquet, Senderisme, Petanca, Escacs, Ioga, Hoquei sobre patins, Arts marcials i Riu obert completaran les activitats de matí. Per la tarde, Taller de Ball, exhibició de la escola de dansa i ball popular. Per últim, dijous 2 de novembre a les 19.00 hores, Xerrada a càrrec de Francesc Aragall, president de Design for all Foundation, empresa que porta el pla d'accessibilitat a Cerdanyola. La Xerrada serà a L'Ateneu a la sala d'exposicions. Tots els actes que es realitzin, tindran traducció simultània a la llengua de signes.
Escolteu l'entrevista punxant aquí

Es moment de la roda informativa de les diferents emissores municipals que conformen Espai Vital: comencem amb Barberà, David Rua, comenta el programa d'atenció a la dependència, a Montcada la Laura Grau, ens comenta que al Centre Cultural es va presentar el llibre "Contes Coordinats", en benefici de la Fundació Esclerosis Múltiple.
A Ripollet, el Toni Miralles ens diu que l'hospital Ernest Lluc es començarà a construir el juny del 2007,a més de l'hospital, la construcció del nou Cap de la zona Ginesta i el nou Cap Uralita. Anem a Cerdanyola i comentem amb la Rosa Morante que Cerdanyola te un nou model de transport sanitari que es divideix en transport urgent i transport programat, això permet un millor servei i una millor atenció sanitària per al pacient.

Maritxell Aymerih com cada setmana ens presenta les planes web interessants: www.planetavisual.net , www.merida.es/lenguage_signos , www.proyectovisual.net , www.tecnosaber.com , www.fbraile.com.uy

Quin es el plat d'aquesta setmana? La Teresa Diviu, ens presenta dins de la cuina adaptada ELS PANELLETS DE TOTS SANTS. Ingredients: 200 grams d'ametlla picada, moniato, 200 grams de sucre, 1 ou i 200 grams de pinyons. L'Elaboració: bulliu un moniato, el peleu i el deixeu a part, aixafem el moniato, posem els 200 grams de sucre, 200 grams d'ametlla picada, 1 rovell d'ou i amassem ben remenat, arrodonim la massa, passem la massa pel rovell d'ou i ho posem en una safata amb paper de plata i cap el forn. Acompanyem els panellets amb castanyes i a gaudir del dia de tots sants.
Per escoltar la recepte i els procediments culinaris, punxeu aquí.



Bon profit i fins la setmana que bé.