dilluns, 6 de novembre del 2006

PROGRAMA 08-11-2006

Comencem com cada setmana amb la editorial del dia que com sempre ens porta la Gemma Moncho i que avui va del dia internacional de L'Osteoporosi. Cal prevenció i diagnòstic ràpid per el seu tractament.
Escoltar editorial click


Parlem amb el Vicepresident de la associació catalana del Síndrome de Rett, Francisco Romero. El Síndrome de Rett està catalogada com a malaltia rara i afecta només a nenes. www.rettcatalana.es El 3 i 4 de novembre es va celebrar el congrés nacional del Síndrome de Rett. Escoltar entrevista

En el marc de la presentació de la campanya electoral del PSC a Cerdanyola, varem parlar amb la consellera de sanitat a Catalunya Marina Geli. La consellera agraeix l'esforç que fan dia a dia les persones amb algun tipus de discapacitat i comenta que el nou hospital Ernest Lluc estarà completament adaptat.

Per escoltar la entrevista feu click

Fem una roda informativa per conèixer quines són les novetats sanitàries a les diferents emissores municipals que conformen Espai Vital. Comencem a Ripollet, Toni Miralles ens comenta la signatura del pacte de salut i com afecta a Ripollet. A Montcada, Pilar Abiàn comenta que ADIMIR crea una comissió educativa per tractar els problemes de les persones amb dis-capacitat psíquica.Finalment a Cerdanyola el Xavi Poza ens diu que s'ha creat un comitè científic per tractar persones afectades per l'amiant. A Barbera el David Rua ens comenta el projecte d'adaptació de l'estació de RENFE que es durà a terme en breu.

Maritxell Aymerich ens parla de la associació ANDI de Sabadell. Parla amb l'Arnau, treballador de la biblioteca municipal i la Laia, treballadora de la companyia d'Aigües de Sabadell. Ambdós parlen de la seva tasca dins i fora de l'empresa. Música, ball, excursions, geganters i caps grossos...De fet no hi ha lloc per l'aburriment.

Escolta la entrevista

És el moment de repassar les planes web interessants que ens porta la Maritxell: www.enfermedadesraras.org , www.projecteaura.org , www.andisabadell.org .

Per últim, la Teresa Diviu ens ensenya com fer un conill amb castanyes.Ingredients: ½ conill, fulla de llaure, ceba, tomàquet, all, canyella, 12 atmella 12 avellanes i 12 pinyons, pa torrat, aigua, una presa de xocolata, 2 galetes i castanyes.Preparació: Posem en un pot ½ litre d'aigua, els fruits secs les galetes i la xocolata, l'all i el pa torrat passem tot això pel minipimer.Tot seguit i en una cassola de terra enrossim el conill amb l'oli, la canyella, la fulla de llaure, un cop daurat hi tirem la ceba, el tomàquet, la picada anterior i les castanyes.Salem, hi afegim aigua si en falta, 20 minuts fent xup-xuup i a taula. Escolta la recepta amb un click

Bon profit i fins la setmana vinent.