divendres, 27 de maig del 2011

Més de 65.000 persones i 485 entitats celebren a Catalunya el Dia Mundial de l'Activitat Física

La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, promoguda des del Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES) del Govern català, ha estat un èxit de participació a Catalunya en el segon any consecutiu que el nostre país s’hi ha adherit per sensibilitzar la població de la importància d’abandonar la vida sedentària i fer activitat física cada dia. El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha qualificat d’”excel·lent” la resposta de la ciutadania per la seva implicació en la iniciativa.

Un cop recollides totes les dades per part dels responsables del PAFES, s’ha conegut que més de 65.000 persones de totes les edats i 485 entitats van celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física el dia 6 d’abril passat (i majoritàriament durant tota aquella setmana) en algun dels 266 esdeveniments que van tenir lloc arreu de la geografia catalana. Unes xifres que superen de llarg les registrades en el 2010, quan el nostre país es va sumar per primer cop a aquesta jornada que es celebra des del 2002 a tot el món impulsada per AgitaMundo (Xarxa Mundial per a la promoció de l’activitat física).

Concretament, enguany hi ha hagut un 80% més de participació, un 134% més d’esdeveniments registrats i un 182% més d’entitats que han estès el missatge d’aquest 2011: “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia”, amb el sublema “Junts per una vida activa i feliç”. Per territoris, Barcelona ha encapçalat la llista amb 136 actes celebrats, seguida de Girona (52), Tarragona (41) i Lleida (37).

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, que va participar el 6 d’abril en la caminada saludable a la Universitat Autònoma juntament amb 140 persones, s’ha mostrat molt satisfet per l’”excel·lent resposta” de la societat catalana i ha destacat la “massiva sensibilització” que s’ha fet del missatge.

D’altra banda, el 82% dels esdeveniments eren propostes d’activitat física i esport –amb un protagonisme destacat per les caminades saludables (115)-, per un 9,9% que combinaven la vessant esportiva i l’educativa, un 4,8% que oferien una activitat educativa i un 2,6% de difusió del missatge. Pel que fa a la tipologia d’entitats catalanes participants, els Ajuntaments han estat els més actius (22%) seguits a molt poca distància per centres de l’àmbit de salut (20%), entitats vinculades a l’ensenyament (19%), clubs, federacions i altres entitats esportives (15%), i organismes de la Generalitat (7%).

Ivan Tibau assegura que “els catalans i catalanes s’han conscienciat dels beneficis que té l’activitat física i l’esport per tenir una vida més activa i feliç” i ha insistit que “si incorporem aquest hàbit en la nostra vida diària ens sentirem millor, estem més contents i a més cuidem de la nostra salut”. El secretari general de l’Esport ha destacat la varietat d’esdeveniments celebrats i que s’ha fet difusió del missatge a segments de poblacions de totes les edats.

Entre la setantena d’entitats esportives que han aportat el seu gra de sorra per promoure l’objectiu del Dia Mundial de l’Actitivitat Físca, es troba el FC Barcelona, el RCD Espanyol, el Joventut de Badalona o l’estació de La Molina, a banda d’empreses com Mango i Nestlé España o la Universitat Autònoma de Barcelona, que van fer extensiu el missatge a tots els seus aficionats, seguidors i clients.