dijous, 9 de desembre del 2010

Diccionari de Serveis Socials

Es tracta del primer treball que sistematitza la terminologia d‘aquest àmbit en llengua catalana i recull més d‘un miler d‘entrades.
El Departament d‘Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i el TERMCAT han presentat el primer Diccionari de Serveis Socials. El diccionari recull més d‘un miler de termes relacionats amb l‘àmbit dels serveis socials. Aquest diccionari serà una eina útil per al treball del dia a dia dels professionals dels serveis socials i d‘altres sectors com la sanitat, l‘educació, la justícia o l‘habitatge. També contribuirà a fomentar l‘ús de la llengua catalana en aquest àmbit professional i, per tant, ajudarà a la normalització de la terminologia científica en català.

El Diccionari de Serveis Socials reuneix un total de 1.061 termes. La publicació inclou tant els termes més representatius i àmpliament compartits pels professionals dels serveis socials, com aquells més nous que s‘han introduït arran de les darreres normatives legislatives. La voluntat és que sigui un diccionari viu, de manera que ofereix als seus usuaris la possibilitat de fer aportacions, comentaris i suggeriments a través de l‘adreça electrònica dixit.dasc@gencat.cat.
En l‘elaboració del diccionari han col·laborat una cinquantena de professionals i experts de l‘àmbit dels serveis socials i tècnics del Centre de Terminologia TERMCAT.
Més informació a,
www.gencat.cat