dilluns, 18 d’octubre del 2010

Campanya Contra el Càncer de Mama


El dia Internacional contra el càncer de mama tindrà lloc el 19 d’octubre de 2010Des de l’aecc s’està preparant un ampli ventall d’activitats rellevants i de gran participació ciutadana que tindran lloc en diversos punts de la ciutat de Barcelona i província
El Càncer de mama és el tumor maligne de major incidència entre la població femenina, 1 de cada 8 dones desenvoluparà un càncer de mama. La mamografia periòdica i els avenços en els tractaments permeten taxes de curació del 90%.


L’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) – Junta de Barcelona, organitza diverses activitats en motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama que tindrà lloc el proper 19 d’octubre.

Les activitats que es desenvoluparan en el marc de la campanya Contra el Càncer de Mama seràn:

Jornada d’Actualització sobre el Càncer de Mama

18 d’octubre. 16.30 h

En la Jornada metges experts resoldran els dubtes més comuns de pacients de càncer de mama com la pèrdua de massa òssia, els assaigs clínics i connotacions del càncer. Com a ponents de la jornada comptarem amb: el Dr. Agustí Barnadas, el Dr. Ignasi Tusquets i el Prof. Santiago Dexeus.

L’acte es farà a la Mútua General de Seguros (Entença, 325 . Barcelona)

Taller sobre el Càncer de Mama i l’Alimentació

19 d’octubre. 10.00 h

En aquest tallet la Dra. Sebastià exposarà quins aliments poden ajudar a tolerar millor un tractament de càncer de mama i informarà sobre l’alimentació saludable.

L’acte tindrà lloc a les instal·lacions de l’aecc Junta de Barcelona, Gran Via de L’Hospitalet, 199 – 203.

Rellotge Solidari

21, 22 i 23 d’octubre

En aquests dies d’octubre es podrà adquirir el rellotge solidari per col·laborar amb aquesta lluita de venta a les oficines de l’aecc i a l’estand de l’entitat que hi haurà instal·lat a El Corte Inglés (Av. Diagonal, 617 . 5a. Pl. Barcelona. 10.30 h. a 21.30 h.).

Cursa de la Dona i marea humana

24 d’octubre

Cursa en la qual es recorreran carrers de Barcelona per sumar-se a la lluita contra el càncer de mama. L’acte conclourà amb una marea rosa humana oberta al públic per transmetre un missatge d’unió i de lluita contra aquesta malaltia.

La sortida i arribada de la cursa serà a l’Arc de Triomf de Barcelona i el recorregut constarà de 5 km. Per més informació d’aquest acte es pot visitar la web: www.carreradelamujer.com


Real Club Deportivo Espanyol

24 d’octubre

El RCD Espanyol coincidint amb el partit Espanyol - Levante un grup de voluntaris de l’aecc lliuraran informació sobre aquest tipus de càncer i l’aecc, així com, llacets roses per a tots els assistents al partit. A través de projeccions audiovisuals en pantalla a l’estadi, s’informarà de la campanya contra el càncer de mama 2010 i del suport del RCD Espanyol.

Concert Benèfic al Hard Rock Café

26 d’octubre. 22.00 h

Dins el Pinktober, Suzanne Vega i Lidia Guevara (artista convi­dada) oferiran un concert al Hard Rock Café a benefici de l’aecc.

El concert tindrà lloc al Hard Rock Café Barcelona., Plaça de Catalunya, 21

Per més informació: www.hardrock.com

La Campanya Contra el Càncer de Mama té com a objectius: conscienciar a la població en general de la importància del diagnòstic precoç en aquest tipus de càncer, la seva incidència, el grau de superació, els avanços en investigació i tractaments i els serveis que ofereix l’aecc entorn aquesta malaltia.

El càncer de mama a Catalunya

El càncer de mama és el tumor maligne de major incidència entre la població femenina a Catalunya i als països desenvolupats. Segons l’esborrany del Pla Director d’Oncologia (2008-2010) l’any 2008 es van diagnosticar a Catalunya 4.665 casos de càncer de mama en dones. D’aquestes, 1.006 moren a causa de la malaltia (17,86%).

Segons el Ministeri de Sanitat, a Espanya el 10% de les dones espanyoles patirà un càncer de mama abans dels 75 anys.

Malgrat l’augment de la incidència del càncer de mama a Catalunya en els últims anys, la mortalitat disminueix i s’incrementa la supervivència de les afectades, gràcies a un diagnòstic precoç de la malaltia i als últims avenços mèdics. Per aquest motiu, els resultats sobre el control de la malaltia són optimistes.

L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública, té representació en més de 2000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga al de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’independència, imparcialitat, transparència i objectivitat.


L’aecc – Junta Provincial de Barcelona

La Junta de Barcelona, amb seu social al carrer de Marc Aureli, 14 baixos, gestiona els seus propis programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. Des de la Junta de Barcelona en depenen actualment 124 Juntes Locals distribuïdes a: Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Maresme, Àrea Ponent i Àrea Centre.

Entre els serveis i programes més significatius de l’aecc destaquen: 1. Atenció Psicosocial al malalt de càncer i la seva família, 2. Programes de Prevenció i campanyes per promoure la salut, 3.Foment de la recerca oncològica, 4. Mobilització Social i de Recursos mitjançant actes de difusió del missatge de l’Associació i capta recursos per garantir la continuïtat dels serveis i programes i 5. Programes de Voluntariat.