dimarts, 28 de setembre del 2010

Retirada del mercat de les lents de contacte sense finalitat correctiva fabricades per Maxvue Vision SDN BHD (Malasia)


El Departament de Salut ha tingut coneixença que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat de les lents sense finalitat correctiva que consten a continuació:

- CRAZY LENS FOR YOUR WILD FANTASIES COLOUR VUE (cat eye, flour rojo, leopard, pink, mirror, wildfree, red screen, esmerals, black screen i Skill). A l'etiquetatge d'aquestes lents consta el marcatge CE0434, l'etiquetatge és en anglès i l'única empresa que consta és MaxVue Vision Sdn Bhd. Malasia. No contenen instruccions ni precaucions d'ús.

- COLOUR UVE BIGGER EYES SEXY LOOKS by MaxVUE Vision (identificades com a LDB Dolly black 2 i L3TG 3 tones gray). L’embalatge exterior porta el marcatge CE, conté certa informació en castellà i les instruccions d’ús, només en anglès, estan impreses a l'interior de l'envàs.

El motiu de la retirada del mercat és que aquestes lents de contacte incompleixen els requisits establerts al Reial decret 1591/2009, sobre productes sanitaris, ja que les lents de contacte sense finalitat correctiva no poden portar el marcatge CE en el seu etiquetatge i aquest ha d’incloure instruccions i precaucions d’ús, les quals han d'estar, com a mínim, en castellà.

Els establiments que puguin disposar d'alguna unitat d'aquestes lents de contacte les han de deixar de vendre i les han de retornar al seu proveïdor pels canals habituals.

El Departament de Salut recomana als ciutadans que no adquireixin ni utilitzin aquestes lents de contacte.