divendres, 17 de setembre del 2010

La consellera de Salut inaugura el CAP Progrés Raval de Badalona



La consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha inaugurat aquest matí el centre d’atenció primària (CAP) Progrés-Raval a aquesta localitat barcelonina. El nou CAP ha estat un equipament llargament esperat i reivindicat pels veïns de la zona.

La construcció del nou CAP ha suposat una inversió de 3.365.256,38 euros i donarà servei a 19.253 persones que fins ara s’havien de desplaçar fins el CAP La Riera. Disposa de 1.606,7m2 i ofereix els serveis de medicina general, pediatria-puericultura, infermeria i odontologia.

L’edifici està distribuït en quatre plantes i compta amb espais sanitaris i funcionals. En l’àmbit sanitari, disposa de 12 consultes de medicina general, 4 de pediatria, 1 d’odontologia (a banda d’una sala de tractaments), 6 de polivalents i una de serveis socials. També compta amb una àrea d’educació sanitària. Els espais funcionals compten amb el vestíbul, arxiu, àrea administrativa, emmagatzamatge i instal·lacions.
Gràcies a la seva posada en marxa es podran millorar dos altres serveis de salut: atenció a la salut sexual i reproductiva i el centre de salut mental d’adults (CSMA) de Badalona. Aprofitant aquest moviment, l’espai d’atenció a la salut sexual i reproductiva gestionat per l’Institut Català de la Salut, actualment al carrer Torrebadal, es traslladarà als espais del CAP La Riera. Al seu torn, el centre de salut mental d’adults (CSMA Badalona 1) es traslladarà als espais del carrer Torrebadal. D’aquesta manera es milloren les condicions de tres equipaments sanitaris.