divendres, 11 de juny del 2010

Sant Boi estrena un hospital més gran i amb més especialitats


El nou hospital de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), que s'ha construït al barri de la Ciutat Cooperativa, entra en servei aquest divendres i es preveu que atengui més de 300.000 persones del municipi i de la seva àrea pròxima. Segons que han informat fonts de l'ordre de Sant Joan de Déu, que gestiona l'equipament sanitari, des de primera hora del matí s'atendran en les noves dependències les urgències sanitàries, encara que a les antigues instal·lacions de l'hospital quedarà un equip de guàrdia per derivar els pacients o atendre els casos molt urgents que es presentin i que no puguin traslladar-se per seguretat.


També es començarà a primera hora del matí el trasllat dels pacients ingressats a l'hospital, que es mobilitzaran amb ambulàncies. A partir de dilluns, s'atendran a les noves dependències les consultes externes, que divendres encara han de funcionar a l'antic hospital. La consellera de Salut, Marina Geli, ha destacat la inversió i l'esforç realitzat amb la construcció d'aquesta infrastructura, que ha comptat amb un pressupost de cent milions d'euros, "en època de crisi i en època d'austeritat". 



Més capacitat i noves especialitats
El nou Hospital de Sant Boi té capacitat per a 300 llits, el doble que l'actual, 12 places de la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 10 quiròfans. A més, l'increment de la superfície permetrà introduir noves especialitats com oftalmologia, oncologia i diàlisi.

Referència de la salut mental
Una altra de les novetats és la unitat d'urgències de salut mental. En aquest cas, el centre també serà referència per als ciutadans de Barcelona i l'Hospitalet, és a dir, uns 700.000 ciutadans podran beneficiar-se'n. "Entrarà per la mateixa porta una persona que pateixi un trastorn mental que un pacient que s'hagi trencat una cama", ha dit l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch. La consellera ha subratllat la importància d'"obrir els centres psiquiàtrics a la societat i contribuir a la integració d'aquestes persones i desestigmatitzar".