dimecres, 16 de juny del 2010

LA MIRADA TÀCTIL

El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata a Ripollet presenta LA MIRADA TÀCTIL.
La mirada tàctil ens apropa l’exposició permanent, “Protagonistes: sis ripolletencs que deixen petjada”. Sis personatges vinculats a Ripollet que han destacat professionalment fora de l’àmbit local, i els presentem a partir d’ un viatge a través dels sentits.

Aquest mòdul de presentació tàctil disposa de retolat amb macrocaràcters i braille sobreimprès i està dividit en sis àmbits diferents corresponents a cadascun dels personatges: Josep M. Brull, Joan Creus, Emma Maleras, Gaietà Renom, Lluïsa Sallent i Andreu Solà.

Els personatges pertanyen a àmbits culturals i esportiu diversos, i són presentats a partir d’un objecte original o reproducció per a transmetre millor la seva obra: una escultura en pedra, un pectoral de l’ordre olímpica, unes castanyoles, l’audició d’una peça musical, una escultura en bronze i una pintura en relleu, així com la rúbrica en relleu de cada personatge ens endinsaran al món personal de cada artista.

El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata és l’equipament municipal destinat a la recerca, conservació, gestió i difusió del patrimoni de Ripollet. El seu màxim objectiu és oferir als ciutadans l’oportunitat d’entendre i d’identificar-se amb Ripollet i amb tot allò que l’ha anat conformant.
Configurat per dos àmbits ben diferents, el Molí d’en Rata i el CIP, conjuga el romanticisme del passat amb l’actualitat del present.
El Molí d’en Rata és un dels darrers molins fariners que va funcionar al Vallès Occidental i encara conserva i posa en marxa, la seva maquinària original.

El CIP és un edifici de nova construcció que disposa de dues sales d’exposicions: la primera acull part de la col·lecció permanent amb l’exposició “Protagonistes: sis ripolletencs que deixen petjada” i la segona una mostra temporal. A banda, disposa de sala de conferències, tallers, reserva i magatzems.

Però més enllà dels edificis, des del CIP Molí d’en Rata es treballa per esdevenir un museu en el territori, fent del patrimoni un referent per a la identitat col·lectiva, entesa en un sentit ampli i integrador per a tothom.

Horari: Dimarts i dijous de 9.30 a 13.00 h.
De dimarts a divendres de 16.00 a 20.00
Primer i darrer diumenge de mes de 11.00 a 14.00 hores
Del 15 de juny al 15 de setembre: Horari d’estiu. Consultar.
Activitats accessibles: visites especialitzades per col·lectius amb dificultats sensorials i mobilitat reduïda.