dimarts, 8 de juny del 2010

Barcelona és la capital del Dia Mundial del Donant de Sang el 14 de juny


El proper 14 de juny, Barcelona serà la seu del Dia Mundial del Donant de Sang, una jornada solidària per conscienciar sobre la importància de la donació de sang i reconèixer la tasca desinteressada de tots els donants que, des de 2004, es celebra cada any en una ciutat diferent del planeta. En aquesta ocasió, Barcelona pren el relleu de Melbourne, i tant a la capital catalana como a la resta del món es duen a terme nombroses activitats per promoure la jornada i sensibilitzar la població sobre la importància de ser donant.

Les activitats al voltant del Dia del Donant de Sang arrencaran a Barcelona el proper 13 de juny a les 19h a la Plaça Marquès de Foronda (tot just darrere de les fonts de Montjuïc), on 500 voluntaris i donants formaran un mosaic sostenint cartolines vermelles, que representaran una gran gota de sang. Tot seguit, a les 20h es realitzarà una jornada castellera amb les colles Els Castellers de la Vila de Gràcia i Els Castellers del Poble Sec, i a les 21h, un espectacle d’aigua, llum i música de les Fonts de Montjuïc farà d’aperitiu d’un concert gratuït de les bandes Love of Lesbian i Sol Lagarto (21:15h).


Durant els dies 13 i 14 també s’esdevindran diferents actes institucionals per als representants d’entitats nacionals i internacionals assistents a la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang. Entre altres accions, el dia 13 es comptarà amb la presència de la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, al Palau de Pedralbes i el dia 14 hi haurà una recepció oficial a l’Alcaldia de Barcelona, seguida d’un acte d’homenatge als donants al Palau de Congressos.