dilluns, 31 de maig del 2010

Unes 300 persones fan una cadena humana en solidaritat amb els malalts d'esclerosi

Unes 300 persones han participat aquest dissabte en una cadena humana en solidaritat amb els malalts d'esclerosi múltiple al centre de Barcelona, amb motiu de la celebració del Dia Mundial d'aquesta malaltia el 26 de maig passat. Tots els participants han portat una samarreta creada per a aquesta ocasió i s'han lligat els uns als altres amb cordons solidaris, per caminar junts per l'esclerosi múltiple entre el Portal de l'Àngel i la plaça de la Catedral. A l'acte ha participat el grup casteller del Poble Sec de Barcelona, que ha realitzat una exhibició davant la Catedral, on tots els participants s'han fet una fotografia de grup.



L'esclerosi múltiple, una malaltia inflamatòria que danya el sistema nerviós central i que ataca sobretot joves d'entre 20 i 40 anys, en la seva major part dones, és la segona causa discapacitant dels joves, només per darrere dels accidents de trànsit.

Més de 45.000 persones pateixen aquesta malaltia neurodegenerativa incurable, que produeix alteracions, fatiga, problemes musculars i de sensibilitat i que dificulta la parla, entre altres símptomes, segons dades de l'Associació Espanyola d'Esclerosi Múltiple. Durant l'evolució de la malaltia, el quadre adquireix característiques bastant similars en tots els pacients, amb debilitat fonamentalment en extremitats, alteració en el control dels esfínters, manca de coordinació motora i en alguns casos alteració cognitiva.

Aquest dissabte Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, diverses associacions d'afectats criden l'atenció sobre aquesta malaltia i sobre la necessitat de seguir investigant per conèixer per què s'origina i sobretot com es pot prevenir i curar. Fins fa 15 anys no existia cap tractament modificador per controlar i frenar l'esclerosi múltiple però des de 1995 s'han anat incorporant sis nous tractaments immunomoduladors i immunosupressors, capaços de controlar totalment o parcialment la malaltia en molts afectats.