dimecres, 21 d’abril del 2010

Sightos


La Fundació FESOCA, amb el suport del Plan Avanza, ha impulsat el projecte Sightos, una plataforma web per a la interpretació online de la llengua de signes a través de videoconferència.
Sigthos és una iniciativa que va néixer el 2008 i que aprofita les noves tecnologies per permetre una comunicació més natural i espontània entre la comunitat sorda i l‘oient.

Amb Sigthos les persones amb discapacitat auditiva podran realitzar qualsevol tipus de gestió sense la necessitat d‘anar acompanyats per cap persona que faci la interpretació o l‘ajudi.
Sightos posa a l‘abast de la persona sorda i de l‘oient un intèrpret de llengua de signes per facilitar la mútua comprensió. És un servei pensat principalment per ser instal·lat en seus d‘administracions, entitats o grans empreses.
Actualment Sightos està implantat a l‘Ajuntament de L‘Hospitalet, la Diputació de Barcelona, l‘aeroport de Barcelona, la companya d‘assegurances Zurich, el RACC i deu oficines de “La Caixa”. L‘ICASS instal·larà properament el projecte en uns 31 centres d‘atenció al ciutadà. També s‘està treballant per a la seva instal·lació a les comissàries dels Mossos d‘Esquadra.
FESCOA porta més de 30 anys treballant pels drets de les persones sordes i per aconseguir la seva total participació i integració en la societat. Per aquest motiu, un dels seus principals objectius ha estat sempre aconseguir l‘eliminació de les barreres de comunicació.
Per a més informació sobre Sightos,
www.sightos.com