dilluns, 14 de desembre del 2009

L'any que ve no es podrà fumar a cap lloc tancat


S'ha acabat fumar en espais públics tancats, locals d'oci i restaurants. Serà a partir de l'any que ve i ho ha explicat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat i Política Social, segons ha assegurat la titular de la cartera, Trinitat Jiménez, ha destacat que existeix un "grau de consens bastant ampli" en prohibir definitivament el tabac.


En declaracions a RAC-1, Jiménez ha subratllat que "el problema no és que es fumi en llocs públics, sinó en llocs públics tancats", i en aquest sentit ha descartat prohibir fumar en terrasses i places de toros. La ministra ha constatat que les "converses estan molt avançades" i la posició és bastant majoritària dins els partits de l'arc parlamentari.
"En la mesura que aconseguim consens polític, aconseguirem consens social", ha dit, i ha assegurat que la decisió "és molt fundada", ja que està basada en la "protecció de la salut". "Estem culturalment preparats per a adoptar-lo ja, i estem en aquesta fase final de la negociació", ha remarcat Jiménez.
El Ministeri de Sanitat va començar a plantejar-se el passat estiu l'ampliació de la Llei Antitabac, que va entrar en vigor al gener de 2006.